Terug naar overzicht

5x Brussel

Taschen

De verdienste van Benedikt Taschen, de 54-jarige oprichter van de gelijknamige uitgeverij, is dat hij kunst toegankelijk maakt voor een groot publiek. Vooral thema's als architectuur, design, fotografie, mode en film komen aan bod in zijn glossy boeken die menig bijzettafel en bibliotheek sieren. Naast Amsterdam, Parijs en Keulen is er ook een Taschen-winkel in Brussel. De inrichting van deze luxueuze boekentempel aan de Zavel is van de hand van designer Philippe Starck. Info: www.taschen.com

Zoom Hotel 

Niet ver van de Louizalaan ligt Zoom Hotel, een leuk alternatief voor wie een ketenhotel wil vermijden. Zoom zet fotografie centraal en dat blijkt uit de vele foto's die in de kamers zijn opgehangen. Geen grote namen, maar werk van amateurfotografen die Brussel op hun manier in beeld brengen. Voeg daar een hippe industriële vintage interieurinrichting - inclusief de hippe hotelbar - aan toe en je krijgt een magische mix. Vanaf € 80 per nacht via www.zoomhotel.be.

Europalia

Europalia is een klassieker. Om de twee jaar zet het festival een land in de kijker met een open blik op het culturele erfgoed. Deze jubileumeditie van Europalia gaat in oktober van start en zet Turkije centraal, een kruispunt tussen de Aziatische en Europese culturen. Nooit geziene meesterwerken uit de belangrijkste musea van Turkije, het beste van de hedendaagse kunst, traditionele en hedendaagse dans, klassieke en elektronische muziek, literaire ontmoetingen, ... Europalia loopt van 6 oktober 2015 tot 31 januari 2016. Meer info: www.europalia.eu

  • Fred Sablon

Colonel

Colonel serveert rundsvlees van topkwaliteit. Charolaise, Aubrac en Salers zijn maar enkele rassen die op de grill worden bereid. Maar de kaart omvat ook tal van andere culinaire producten uit Frankrijk, zoals worst van Aveyron, Sint-Jacobsnoten uit Dieppe of allerlei verfijnde kazen. Of je kan een stukje vlees kiezen uit de toonbank van de slagerij in het midden van de zaal. Ook het interieur straalt ambacht uit: provençaalse tegels, een muur uit steenmozaïek en een met leder bedekte bank. Info & reserveren via www.colonelbrussels.com

Maison Dandoy

Ondertussen staat de zesde generatie aan het roer van deze familiale koekjesbakkerij, anno 1829. De receptuur is nauwelijks aangepast, het handwerk is gebleven en de ingrediënten - zoals pure boter - worden bij lokale producenten gekocht. Tot de klassiekers behoren pain à la grecque, speculoos en amandelbrood. Proeven? Dat kan in één van de zeven winkels in Brussel. Info: www.maisondandoy.com

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord