9 redenen waarom Antwerpen op jouw winterbucketlist hoort

Scroll naar beneden
Antwerpen

Fotogenieke wintersfeer, een schitterende diamantstad, een eigenzinnige shoppingstad... Antwerpen is het allemaal. 9 redenen waarom je deze winter écht in Antwerpen moet zijn. 

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. Van 9 december tot 7 januari 2018 kom je terecht in een stad vol onvervalste winterpret. De kerstmarkt, het reuzenrad en de ijspiste zorgen voor een echte wintersfeer. Het eindejaarsvuurwerk garandeert een knallend begin van het nieuwe jaar.

2. Antwerpen is een culinaire wereldstad met een boeiende mix van wereldkeukens. Er wonen zo'n 500.000 mensen van 174 nationaliteiten samen. Dat zorgt voor een boeiende mix van inwoners en gerechten.

3. Deze winter viert Antwerpen dat het al meer dan 500 jaar het belangrijkste handelscentrum voor diamant ter wereld is. Op de expo 'Schitterend Verlangen' in het MAS bewonder je enkele schitterende creaties.

4. In Antwerpen kom je thuis bij grootmeesters als Rubens en ontdek je het vernieuwde Museum Plantin-Moretus.

5. Ook voor kerstshopping is Antwerpen de place to be. Grote modehuizen, trendy boetieks en grensverleggende conceptstores: je vindt het hier allemaal. Elke zondag van december is trouwens winkelzondag!

6. Als stad aan de stroom is Antwerpen perfect voor uitjes met de hele familie: kijk uit over de stad van op het MAS, ontdek Antwerpen van op het water of wandel langs de Scheldekaaien.

7. Antwerpenaars zijn levensgenieters. De stad telt allerlei streekproducten die je moet proeven, zoals Elixir d'Anvers, chocolade of Antwerpse handjes.

8. Ook voor kinderen vormt de stad een leuk dagje uit, want in Antwerpen zijn kinderen koning. Ze maken kennis met het verhaal van Nello en Patrasche, ontmoeten striphelden in Comics Station of bezoeken het Steen. 

9. Op zoek naar rust in deze bruisende stad? Geniet van een ochtendwandeling langs de Schelde of haal een frisse neus aan het strand van Sint-Anneke.

Ontdek meer over Antwerpen via www.winterinantwerpen.be. Boek alvast je verblijf in Antwerpen en geniet van een winters warme citytrip.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord