Baad in topgastronomie in Baden-Baden

Scroll naar beneden
Duitsland

De culinaire verscheidenheid in Baden-Baden is ongezien: ga voor een wonderlijke ervaring in een van de sterrenrestaurants, laat je verrassen door de wereldkeuken in internationale restaurants, proef heerlijke wijn in een wijnbar en ontdek de traditionele herbergen.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Contrastrijke restaurants

Wie op zoek is naar een leuke en originele plek om lekker te eten en te drinken, wordt in Baden-Baden compleet verwend. Zo is er het uitstekende restaurant ‘Le Jardin de France’, dat uitpakt met een Michelinster. De moderne, Franse keuken wordt extra in de verf gezet door de speelse en verrassende manier waarop de chefkok omgaat met de ingrediënten. Ook de veelzijdige wijnkaart met Duitse en Franse wijnen zal je verbazen.

Hou je het liever klein en gezellig, dan is het restaurant Weinstube Baldreit echt iets voor jou! Hier word je verwend met fijne, lokale kost uit Baden en de Elzas. Op de menukaart van deze boerderij bij de molen staan veel regionale en seizoensgebonden delicatessen, aangevuld met regionale wijnen en bieren. In de zomer is het in de grote biertuin heerlijk smullen.

Zoet Baden-Baden

Ben je op zoek naar zoetigheid, dan moet je bakkerij Rumpelmayer zeker een bezoekje brengen. Deze exclusieve en traditionele banketbakkerij is een waar begrip in Baden-Baden en pakt uit met opvallende, extravagante chocoladesoorten. Rumpelmayer bestaat al sinds 1907 en is dé place to be voor wie de beroemde Baden-Badener Kurgarten Kastanien, kastanjes met nougat en amandel, wil proeven.

Ook café König mag niet op jouw bucketlist ontbreken. Het meest traditionele eethuis van Baden bevindt zich in het hart van de stad en serveert zelfgemaakte chocolade, gebak en taart. Ook de bekende Kirschtorte van het Zwarte Woud is hier heerlijk.

Even buiten de stad

Tijdens een bezoek aan Baden-Baden doe je er goed aan om jouw horizon te verruimen en ook de culinaire toppers buiten de stad te ontdekken. In het nabijgelegen Baden-Badener Rebland komen liefhebbers van gourmet en goede wijnen helemaal aan hun trekken. Wist je trouwens dat Baden het derde grootste wijnbouwgebied van Duitsland is? Vanaf hier heb op een van de prachtige wandelingen je wondermooie uitzichten op het Rijndal en het Zwarte Woud.

Ook Röttele’s Restaurant & Residenz, het restaurant in Slot Neuweier, heeft een wondermooie ligging in het Rebland. Dit is een van de bekendste gebieden in Duitsland waar Riesling-wijn gemaakt wordt. Dit restaurant pakt uit met een Michelinster en serveert een exclusieve, mediterraanse keuken vergezeld door elegante wijnen uit het naburige wijndorp Neuweier. 

Meer informatie

Meer weten over het heerlijke Baden-Baden? Neem dan zeker een kijkje op www.baden-baden.com, of lees de infobrochure er even op na.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord