Culinair trappen in Nedersaksen

Scroll naar beneden
Duitsland

Nedersaksen staat niet enkel bekend om zijn vele en goede fietspaden, maar staat ook garant voor vers en seizoensgebonden gastronomisch genot. Op een ontspannende fietstocht leer je deze mooie streek als geen ander kennen.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Ontdek de Kulturroute

Wie graag fietst en ook geniet van topproducten uit de keuken, moet in Nedersaksen zijn. Hoogtepunt voor de sportieve reiziger is de Kulturroute, een fietsnetwerk van maar liefst 800 kilometer lang. Deze route combineert tal van culturele highlights in de omgeving van de mooie stad Hannover met andere interessante plekjes. De route bestaat uit 15 etappes en gaat door Hannover, aangrenzende natuurgebieden en omliggende steden als Celle en Hameln. Je ontdekt hier de ideale combinatie van de grote stad met kleinere steden en rivier-, heide- en meerlandschappen. 

  • Martin Kirchner

Proef Duitse cultuur in Hannover

De regio rond Hannover is dé plek om je culinair te laten verrassen. De streek rond de stad maakt ten volle gebruik van de natuur die je er vindt. Van verse aardbeien en blauwe bosbessen tot vers gevangen vis zoals paling: in Hannover komt het beste van de natuur zo op jouw bord terecht. Hier proef je bovendien de lekkerste soorten gebak en desserts terwijl je geniet van een heerlijk kopje koffie. En heb je al van ‘Welgenspeise’ gehoord? Deze culinaire specialiteit hangt samen met de geschiedenis van de Welfen, een adellijke familie. Proef dit iconische gerecht op jouw fietstocht!

De Kulturroute, 15 heerlijke etappes

De Kulturroute biedt enorm veel om te ontdekken en is een garantie op een goed gevulde dag. Vanuit startplaats Hannover trek je naar het gebied tussen de Wezer, de Leine en de Aller: een oogverblindend landschap met grandioze bezienswaardigheden en aantrekkelijke steden.

Zo staan de Herrenhäuser Garten, het kasteel van Celle en het klooster van Loccum terecht bekend als must sees in de regio. Ook Hildesheim en Alfeld, beide doorspekt met Unesco-werelderfgoed, zijn mooie highlights op de route. Of wat dacht je van Slot Bückeburg, met zijn mausoleum en paardrijschool, de waterburcht Coppenbrügge of slot Landestrost? Stuk voor stuk bezienswaardigheden die je gezien móét hebben.

De Nedersaksische keuken staat garant voor vers en seizoensgebonden genot: je leert de regionale keuken nog beter kennen op de verschillende markten en in de lokale winkels. De regionale eetcultuur wordt hier bovenden mooi afgewisseld met klasserestaurants met sterrenchefs achter het fornuis.

Kerken, kloosters en musea

Op de Kulturroute duik je ook de geschiedenis in. De talrijke kerken en kloosters zijn stuk voor stuk mooie rustpunten op jouw tocht. De Sint-Martinikerk met mausoleum in Stadthagen is een bezoekje meer dan waard! In Hildesheim vind je dan weer twee werelderfgoed-monumenten. Ook de musea in de streek zullen je vast verbazen. Zo is het SchokoMuseum in Peine een schitterende uitstap voor jonge en oude chocoladefans!

Meer informatie

Wil je zelf ook op ontdekkingstocht door Nedersaksen? Hier vind je meer informatie. Meer informatie over events, activiteiten en meer vind je hier.

Copyright headerfoto: Christine Killing

 

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord