Galicië : Ruig en kleurrijk

Scroll naar beneden
Spanje

Je kan het al raden aan de grote hoeveelheid vissersboten langs de kustlijn: de keuken van Galicië in het uiterste noordwesten van Spanje is voornamelijk gebaseerd op wat er uit de zee wordt gehaald. Enkele culinaire highlights.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Santiago de Compostela, de hoofdstad van de regio Galicië is een van de belangrijkste pelgrimsoorden van Europa, met een middeleeuws centrum dat wel op maat lijkt gemaakt voor wandelaars. Honger? De Rua do Franco is bezaaid met restaurants. 

Vigo, de grootste en dichtstbevolkte stad van Galicië is de moeite voor de dagelijkse markt Mercado da Pedra. Ook de Rúa Pescadería in het onderste deel van de oude stad is het zien waard. Hier komen horden mensen van allerlei verse zeevruchten smullen. 

  • Pontevedra

Klein maar uitnodigend, dat is Pontevedra. De stad aan de rivier de Lérez is bezaaid met pleinen en weggetjes die gonzen van de bedrijvigheid. Rua Figueroa, dichtbij de Plaza de la Lena, is een goeie keuze voor zowel snelle tapas als om uitgebreid te dineren. 

De kosmopolitische havenstad La Coruña, op 75 km ten noorden van Santiago de Compostela, heeft de langste strandpromenade van Europa (13km). In de Calle Estrelia word je smaakpapillen verwend, want hier vind je de ene tapasbar naast de andere. 

  • Ourense

De historische stad Lugo wordt weleens de gastronomische hoofdstad van Galicië genoemd. De beste restaurants liggen binnen de stadsomwalling, vaak met meer dan 100 jaar traditie. Het labyrint van straten en pleinen is grotendeels autovrij, ideaal om te voet te verkennen. 

Ourense, het best bewaarde geheim van Galicië, was ooit een Romeinse badoord en is uitgegroeid tot een volwaardige trekpleister voor zowel toeristen als Spanjaarden. Ook aan tapasbars geen gebrek, met een hoge concentratie rond de kathedraal.

Zeker proeven: een typisch streekgerecht van Galicië is pulpo Gallego of Galicische octopus met zoet paprikapoeder. De streek is ook bekend voor haar rundvlees en de wijndruif Albariño.

Meer info via www.turismo.gal

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord