Malta: 1 eiland, 4 citytrips

Scroll naar beneden
Malta

Malta mag dan wel het kleinste land van de Europese Unie zijn, het heeft een hoofdstad met sterallures. Valletta is klein, schattig en oogverblindend mooi en werd niet voor niets uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Met The Three cities erbij krijg je meteen vier steden die je kan ontdekken. Sebastiaan Bedaux neemt je mee op Maltese citytrip.

  • Sebastiaan Bedaux
    Tekst & foto'sSebastiaan Bedaux

Openluchtmuseum Valletta

Wie Londen te groot, Stockholm te koud en Rome te druk vindt, komt wellicht in de verleiding om eens een andere Europese hoofdstad te verkennen. En waarom niet de meest zuidelijke hoofdstad van Europa? Valletta, met nauwelijks 6.000 inwoners dé metropool van Malta, is een buitengewoon interessante en veelzijdige citytripbestemming die een brede waaier aan toeristen aanspreekt. Valletta is een piepklein mekka voor kunst- en cultuurliefhebbers, museumbezoekers en gastronomen en is bezaaid met charmante pleintjes, eeuwenoude steegjes en goed bewaarde paleizen. Binnen een gebied van 55 hectare vind je maar liefst 320 monumenten. Deze monumenten maken het tot een van de meest geconcentreerde historische gebieden ter wereld. Valletta is bijvoorbeeld de stad van de St. John's Co-Cathedral, volgens heel wat Maltezers het mooiste stukje barok en de meest adembenemende kathedraal ter wereld. En wellicht hebben ze geen ongelijk.

  • Valletta

  • Valletta

  • Three Cities

The Three Cities

Van in de Upper Barrakka Gardens, nog zo’n geweldige bezienswaardigheid in Valletta, krijg je een uitmuntend zicht op de Grand Harbour en The Three Cities (Vittoriosa, Senglea en Cospicua). Daar, in de oudste regio van Malta, bruist het op elk moment van de dag van het leven, ook na etenstijd wanneer de oude binnenstad leegloopt. Deze historische landtongen voelen voor mij als toerist aan als een verlengstuk of buitenwijk van Valletta, maar The Three Cities worden toch echt als aparte plekken beschouwd. Het is hoe dan ook een essentieel stukje Malta, dat de perfecte aanvulling is op Valletta en absoluut niet gemist mag worden. Elk van de drie stadjes heeft zijn eigen specifieke aantrekkingskracht en zijn eigen karakter, en dat merk je heel goed wanneer je met een elektrisch golfkarretje door de smalle, pittoreske straten scheurt. Die karretjes heten Rolling Geeks (rolling-geeks.com) en zijn een uitvinding van Antwerpenaar Kris Rycken, die toeristen op een milieuvriendelijke, hippe en aangename manier kennis wil laten maken met een fantastische stukje Malta. Allen daarheen, dus!

 

Meer info

Wil je het prachtige Malta zelf ontdekken? Alle informatie vind je via www.visitmalta.com.

 

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord