Sri Lanka, het wonder van Azië

Scroll naar beneden
Sri Lanka

Letterlijk vertaald betekent Sri Lanka 'prachtig, heilig eiland'. Met slechts één blik op wat het eiland zoal te bieden heeft, weet je meteen dat het die naam niet gestolen heeft. Sri Lanka herbergt immers een enorme variëteit aan wildlife en een diepgewortelde geschiedenis van meer dan 3.000 jaar oud. Ontdek de parel van Indische Oceaan!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Geluk zit soms in kleine dingen en dat geldt zeker ook voor Sri Lanka. Klein in omvang, maar groots in beleving. Hoofdstad Colombo voelt aan als een bruisende metropool, maar straalt tegelijkertijd een zekere rust uit. Avontuurlijke zielen kunnen kiezen uit een breed gamma aan sportmogelijkheden: in dit tropische paradijs ga je surfen, raften, bergbeklimmen, fietsen, hiken, golfen, en ga zo maar door. Waar je ook gaat, je wordt met open armen ontvangen!

Wondermooie fauna en flora

Een van dé grootste redenen om Sri Lanka te bezoeken, is de grote biodiversiteit die je hier vindt. Nergens in Azië vind je zoveel verschillende diersoorten per 10.000 vierkante kilometer als in Sri Lanka! Op het eiland leven onder meer luipaarden, vijf hertensoorten, meer dan 400 vogelsoorten, olifanten en apen.

Ook de zeeën en oceanen rond het eiland bruisen van het leven. Meer dan 60 vissoorten, vijf soorten zeeschildpadden en 25 verschillende soorten dolfijnen en walvissen, waaronder blauwe vinvissen en potvissen, hebben van het water rond Sri Lanka hun thuis gemaakt. 

Uiteraard kan je deze wilde dieren ook met jouw eigen ogen gaan bewonderen. Sri Lanka is een van de beste plaatsen ter wereld om dolfijnen en walvissen te spotten en ook aan land kijk je jouw ogen uit. Nergens in Azië vind je zoveel luipaarden bij elkaar als in Yala National Park. Ook de andere nationale parken, zoals Wasgamuwa, Kumana, Wilpattu, Uda Walawe en het gloednieuwe Chundilulm-vogelreservaat zullen je ongetwijfeld ontroeren met hun prachtige natuur.

Geschiedenis van duizenden jaren oud

Het mooie landschap van Sri Lanka herbergt ook een enorme erfenis aan cultuur. Op het eiland vind je sommige van 's werelds oudste sites, die je meer dan 3.000 jaar terug meenemen in de tijd. Een van de bekendste is Anuradhapura, ooit de hoofdstad van het eiland en een van de oudste bewoonde steden ter wereld! Deze plek biedt niet enkel een schat aan cultuur, maar is ook een van de meest heilige en spirituele plekken ter wereld binnen het boeddhisme. 

In Polonnaruwa zal je dan weer verbaasd zijn door het vernuft van de duizenden jaren oude irrigatiesystemen. Deze worden vandaag de dag nog steeds gebruikt door landbouwers in en rond de stad! Ook in Sigiriya bewonder je de vooruitstrevendheid van de inwoners van Sri Lanka, met een schitterende watertuin en opvallend moderne landschapselementen. Hier vind je bovendien sommige van de oudste muurschilderingen op het eiland.

Van de schitterende natuur tot de spirituele sites en van de bruisende feesten tot de paradijselijke stranden: deze parel van de Indische Oceaan zal je zeker weten te verrassen! Meer informatie over dit wondermooie eiland vind je via www.srilanka.travel.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord