Terug naar overzicht

Vlaamse ski-organisaties annuleren massaal hun reizen

16 van de 21 Vlaamse ski-organisaties hebben tot de krokusvakantie alle reizen geannuleerd. Ze doen dat omdat het onverantwoord is om in tijden van een coronapandemie naar het buitenland te trekken. Zo’n 10.000 klanten kregen te horen dat hun vakantie niet kon doorgaan zoals gepland. Zij krijgen hun geld terug of kunnen hun reis uitstellen.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Vanuit alle hoeken luidt dat het een slecht idee is om op vakantie te gaan. Die boodschap willen de meeste Vlaamse ski-organisaties nu kracht bijzetten. Ze annuleren hun reizen tot en met de krokusvakantie.

Signaal geven

‘Met deze annulatie willen we een soort van signaal geven: we geven de krokusvakantie op, in de hoop dat de skireizen in de paasvakantie wel kunnen doorgaan’, zegt Van Dyck. Hij treedt op als woordvoerder van de 16 organisaties als groep. ‘We willen zo onze maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen en ons profileren als een professionele en betrouwbare sector.’

In totaal zouden zo’n 10.000 mensen te horen hebben gekregen dat hun reis niet kan doorgaan. ‘De meeste klanten vinden het natuurlijk zeer jammer dat ze niet op reis kunnen gaan omdat de georganiseerde skivakantie niet doorgaat’, vertelt Dick Van Dyck. ‘Maar we lezen toch ook wel dat de meeste klanten de beslissing begrijpen.’

Europese maatregelen?

De betrokken klanten kunnen hun geld terugvragen of hun skivakantie uitstellen. Al is het momenteel nog helemaal niet zeker of er in de Paasvakantie al geskied zal kunnen worden.

De zestien organisaties lieten nog weten te hopen dat andere reisorganisatoren hun voorbeeld zullen volgen. Ze hopen ook op een Europese maatregel, die concurrentievervalsing moet tegengaan.

Het gaat om Aktief-ski, Arena Travel, Axion Ski, Carolus Ski, Famiski, JOSK Reizen, Skifriends, Snowdream, Snowfriends, SnowMania, SnowPlus, Sporty Ski, Staes Skivakanties, Tramontana, Travelwhite en VOS Travel.

Bron: Businessam.be

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord