Voorjaarsskiën in Tirol

Scroll naar beneden
Tirol

Skiën hoeft niet per se iets te zijn dat je enkel in de koudste wintermaanden doet. Op de vijf gletsjers van Tirol duurt het skiseizoen zelfs tot ver in het voorjaar. Hier geniet je van een heerlijke wintervakantie onder een heerlijk lentezonnetje!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Een skivakantie op het einde van de winter heeft veel voordelen: de dagen worden langer (en dat betekent meer skiplezier), de sneeuw ligt op z'n dikst, talloze evenementen zorgen voor een spetterend einde van het skiseizoen en het is een pak rustiger op de pistes. Bovendien zorgt een voorjaarszon voor hogere temperaturen, waardoor je optimaal van jouw vakantie kan genieten.

  • Michael Werlberger

Een zonnige skivakantie in Kitzbühel

In heel Tirol - en ver daarbuiten - staat Kitzbühel gekend als de perfecte wintersportbestemming voor elk seizoen, en de legendarische stad geldt bovendien als de place to be voor een heerlijke, zonovergoten sneeuwvakantie. Geniet van de perfect onderhouden zonnepistes, test jouw techniek op poedersneeuw of toon jouw allerbeste kunstjes tijdens het mogulskiën. Na een dagje intensief skiën, geniet je nog even na op een terras van een gezellige skihut. Badend in zonlicht toont Kitzbühel al haar troeven!

De 'Gamsstadt' is er werkelijk voor iedereen: met zo'n 230 kilometer aan pistes komt elke skiër hier aan zijn trekken, wat jouw niveau ook is. Maar liefst 92 pistes zorgen hier voor talloze uren ski- en sneeuwplezier! 

Tijdens jouw afdaling geniet je bovendien van het uitzicht op het schitterende berglandschap, met de Wilder Kaiser, de Kitzbüheler Horn en de Südberge als hoogtepunten.

Meer info op www.visittirol.nl/voorjaarsskien

  • Michael Werlberger

Proef van het echte Tirol

Weinig plekken die even culinair even verrassen als Kitzbühel: met meer dan 60 skihutten en herbergen tussen de Hahnenkamm en de Resterhöhe hoef je hier nooit honger of dorst te lijden. Niet enkel hoog in de bergen, maar ook de kleine steegjes in het stadscentrum bieden een enorme culinaire diversiteit. Of je nu op zoek bent naar internationale haute cuisine, of eerder iets traditioneels: je vindt het hier allemaal. Kitzbühel telt zestien Gault Millau-punten, verdeeld over zo'n dertien restaurants. Genoeg opties om te genieten van heerlijke Tiroler authenticiteit op jouw bord!

Een van dé culinaire aanraders is de Tiroler Kaiserschmarrn, een heerlijk zoete pannenkoek die bovendien gemakkelijk te bereiden is. Wil je ook zelf echte Kaiserschmarrn maken? Hieronder vind je het traditionele recept!

  • Tirol Werbung - Bauer Frank

Ingrediënten (voor 1 grote portie)

  • 3 EL meel
  • 3 eieren
  • 1 snufje zout
  • 1 TL – 1 EL suiker (naar smaak)
  • 1 TL vanillesuiker
  • een beetje melk
  • 1 scheutje rum (optioneel)
  • een handje rozijnen (optioneel)
  • boter of geklaarde boter
  • poedersuiker

Bereiding

Klop het meel, de suiker, vanillesuiker en de melk met een garde tot een ietwat stroperige massa. Voeg de eieren en de rum voorzichtig toe. Zet de pan op een matig vuur en smelt daarin een beetje boter of geklaarde boter. Giet het deeg in de pan en strooi de rozijnen er overheen. Bak de kaiserschmarrn op een laag vuur en met de deksel op de pan aan één zijde goudbruin. Keer hem, doe het deksel weer op de pan en laat nog even bakken.

Trek de kaiserschmarrn uit elkaar, strooi er wat suiker overheen en voeg nog (geklaarde) boter toe. Alles even omzetten en met het deksel op de pan even laten karamelliseren. Bestrooi de kaiserschmarrn als hij klaar is met poedersuiker en serveer hem met vossenbessenjam, appelmoes of gestoofde pruimen (Zwetschgenröster).

Copyright headerfoto: Tirol Werbung - Bauer Frank

 

      

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord