Winterplezier naast de piste

Scroll naar beneden
Oostenrijk

Dat een sneeuwvakantie puur voor skiërs is, klopt uiteraard niet. Voor wie liever buiten de piste gaat, of als je tijdens een skivakantie nood hebt aan 'iets anders', biedt Oostenrijk ontelbare mogelijkheden. Ook buiten de piste kan je hier volop van het winterlandschap genieten. Kom de mogelijkheden zelf ontdekken!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Tijdens een sneeuwschoenwandeling maak je in alle rust kennis met de Oostenrijkse natuur. Een sneeuwschoenwandeling is bovendien een leuke ervaring voor het hele gezin. Doorkruis op jouw eigen tempo het winterlandschap en neem de tijd om eens rustig te kijken naar al het moois dat de natuur biedt. Hoe jong of of oud je ook bent, sneeuwschoenwandelen is een leuke mix van plezier maken en actief bezig zijn.

Ook dierenliefhebbers vervelen zich hier geen moment. Ga op bezoek in een huskykamp, ga op zoek naar wild of kies voor een winterwandeling met een lama! En wat dacht je van een paardrijtocht, of een romantische rit met een arrenslee? Laat je omarmen door het pure Oostenrijkse landschap en ervaar de natuur zoals nooit tevoren.

3 tips van onze regio's

  • Atoll Achensee

Achensee: maximale ontspanning

Aan de Achensee staat relaxen centraal. Het gloednieuwe multifunctionele recreatiecentrum Atoll Achensee is een ware oase van rust. Het hart van het complex is het Panorama-bad met een zwembad van 25 meter lang. Daarnaast zijn er ook de fun- en outdoor-pools en een ruime penthouse spa met een schitterende infinity pool. Onder het dak van het 6.500m² grote complex vind je ook een Lakeside-GYM met uitzicht op het meer, klimliefhebbers leven zich dan weer uit in de boulderhal.

  • Österreich Werbung - Peter Podpera

Op ontdekking in Karinthië

Jonge ontdekkingsreizigers zitten dan weer goed in Karinthië: in het natuurpark Dobratsch kan je zowel in de zomer als in de winter terecht voor kindvriendelijk avontuur. Ga op stap met een ranger en ontdek de natuur onder de sneeuw. In snelheid meer jouw ding? Op de rodelbaan beleef je uren plezier!

  • TVB Osttirol

De magie van Oost-Tirol

De Oostenrijkse bergen hebben iets magisch, zeker in Oost-Tirol. Hier leent de natuur zich als nergens anders om aan een rustig tempo op verkenningstocht te gaan. Maar soms mag het ook wel wat levendiger, zo bewijzen de 35 spetterende rodelbanen! Sommige banen zijn zelfs verlicht, waardoor de fun niet hoeft te stoppen wanneer de avond valt. Nadien geniet je van een heerlijk feestje in een van de gezellige berghutten. In Oost-Tirol verveel je je nooit!

Copyright headerfoto: Österreich Werbung - Michael Stabentheiner

 

 

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord