Terug naar overzicht

3 gouden tips voor een zorgeloze cruisevakantie

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Plannen voor een eerste cruise?

Op internet vind je tonnen informatie en beoordelingen, maar ga zeker ook even langs bij het reiskantoor in je buurt. Een reisagent luistert naar je persoonlijke voorkeuren en kan je op die manier de beste rederij aanbevelen. Net zoals het ene hotel goed is voor de ene en minder goed of barslecht voor de andere, geldt dit zeker voor cruiseschepen die elk hun sfeer, stijl en publiek hebben.

Boek ruim op voorhand

Uiteraard kan je interessante last minutes scoren, maar als je een voorkeur hebt voor een regio of bestemming, wacht dan niet te lang en boek ruim op voorhand. Sommige populaire routes (zoals Alaska) zijn snel volgeboekt, soms een jaar tot anderhalf jaar op voorhand.

Kies de ligging van je kamer op voorhand

Bij het reserveren van je cruise, kan je meestal ook meteen je kamer kiezen. Niet enkel het type, maar ook de ligging. Op de website van de rederij kan je een plattegrond van het cruiseschip raadplegen waarop je de exacte ligging van je kamer of suite kan zien. Denk je gevoelig te zijn aan mogelijke golven, kies dan een kamer in het midden van het schip - die zijn om die reden vaak wat duurder geprijsd. Vergewis je ervan dat je kamer niet tegenover het wassalon, pal onder de fitnessruimte of net boven een rokersterras bevindt, mocht je dat storend vinden.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord