3 slimme tips voor een geslaagde citytrip

Scroll naar beneden

Geschreven met input van de Happy Group

Met een negatieve coronatest en inachtneming van lokale coronaregels kunnen we weer bijzondere, romantische, historische en bruisende steden bezoeken. Eindelijk! Maar het is natuurlijk een tijdje geleden en misschien kun je wel wat hulp gebruiken hoe je dit ook alweer het beste aanpakt. Heb je dat fotoboek van je laatste citytrip al doorgebladerd om in de stemming te komen? Misschien loop je elke dag langs een special foto op canvas die je maakte in Parijs, Lissabon, Berlijn, Londen, Antwerpen of Amsterdam? Begint het al een beetje te kriebelen? We geven je 3 slimme tips voor een geslaagde citytrip.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. Gebruik Google Maps als gids

Uiteraard ga je je van tevoren online inlezen in de stad die je gaat bezoeken. Op die manier leer je de stad al een beetje kennen en kun je globaal bedenken welke plekken je absoluut wilt zien. Tip: markeer die met een sterretje in Google Maps. Als je dan ter plekke Google Maps opent krijg je direct te zien of je misschien in de buurt bent van een must see. Nog iets wat wij altijd doen is reviews lezen van mensen die er al zijn geweest. Zij kunnen je vertellen wat de leukste tentjes zijn en welke bezienswaardigheden je niet mag missen. Sla die tips ook op in Google Maps! Wist je trouwens dat je Google Maps ook offline kunt gebruiken als je even geen bereik hebt? 

2. Je uitvalsbasis is belangrijk

Na een lange dag de stad verkennen is het heerlijk om neer te strijken in je tijdelijke onderkomen. Dan is het wel fijn dat het schoon, comfortabel en van alle gemakken voorzien is. Het is de kunst om een hotel over Airbnb of B&B te vinden in de buurt van het centrum, maar dat je er wel lekker kunt slapen om de volgende dag weer uitgerust op stap te gaan. Het aanbod in steden is enorm. Als je mensen kent die er wel eens geweest zijn, kun je die natuurlijk om advies vragen. Gelukkig zijn er ook websites die gespecialiseerd zijn in het vinden en recenseren van hotels, uitgaansgelegenheden en restaurants. 

3. Alles in de handbagage

De kans is groot dat je maar een paar dagen in een bepaalde stad verblijft, pak dus alleen een weekendtas in en doe je persoonlijke spullen zoals geld, paspoort en telefoon in een heuptasje of kleine schoudertas. Als je toch iets nodig hebt dat je niet hebt ingepakt kun je het altijd in de stad kopen. Shoppen hoort immers ook bij een stedentrip! Het voordeel van alleen handbagage is ook is dat je op het vliegveld geen bagage hoeft in te checken en dat je bij aankomst de bagageband kunt overslaan. 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord