Terug naar overzicht

3x heerlijke vakantiebestemmingen in Turkije

Geschreven met branded content van KLM

Turkije is tegenwoordig een erg populaire vakantiebestemming onder vele toeristen. En dat is niet voor niets zo. Het land is namelijk het hele jaar door een geschikte bestemming voor een zonvakantie. Er heerst vrijwel altijd een warm en zonnig klimaat en zo kun je er ook in de winter goed terecht. Verder is Turkije erg divers en kun je er zowel genieten van prachtige culturele bezienswaardigheden, natuur, stranden en steden. Hieronder vind je een aantal tips voor bestemmingen in Turkije die zeker de moeite waard zijn om te overwegen!

  • Cappadocië

    Foto door Taryn Elliott

Istanbul

Een van de meest populaire bestemmingen in Turkije is de hoofdstad Istanbul, waar oost en west samenkomen. Hierdoor kun je ook genieten van vele culturele diversiteit. Istanbul is makkelijk en snel bereikbaar met het vliegtuig. Vliegtickets naar Turkije op KLM zijn makkelijk verkrijgbaar en vervolgens ben je al binnen 3 uur in de Turkse hoofdstad. Istanbul heeft vele prachtige bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de Grote Bazaar, waar je langs vele verschillende soorten kraampjes loopt en van allerlei lekkernijen en spullen kunt proeven en kopen. Verder is een bezoekje aan de kathedraal ‘Hagia Sophia’ ook zeker de moeite waard. En vergeet ook niet de Blauwe Moskee te bekijken, wat een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden is van de stad!

Een strandvakantie in Bodrum of Antalya

Ben jij een strandliefhebber? Dan kun je op verschillende plekken in Turkije genieten van een heerlijke strandvakantie. Denk bijvoorbeeld aan de badplaatsen Bodrum en Antalya, waar je uitstekend kunt genieten van een heerlijke zonvakantie. Deze plekken zijn erg toeristisch en bieden daarom ook veel faciliteiten voor toeristen. Wil je liever een iets minder toeristisch gebied bezoeken? Dan zijn er ook aan de Egeïsche kust genoeg dorpjes te vinden die ideaal zijn voor een strandvakantie. Hier kun je heerlijk een aantal dagen van je vakantie genieten van zon, zee en strand. Ook kun je er goed terecht om te snorkelen en te genieten van de prachtige onderwaterwereld!

Cappadocië

Een andere prachtige én populaire bestemming in Turkije is de regio Cappadocië. Deze regio staat bekend om zijn indrukwekkende natuur en bijzondere landschappen. Je vindt hier bijvoorbeeld hoge rotsformaties, die gedurende vele eeuwen zijn gevormd. Andere bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen in Cappadocië zijn de duizenden jaren oude grotwoningen en ondergrondse steden. Deze werden vroeger gebruikt als schuilplekken voor christelijke gemeenschappen die zich schuil moesten houden tegen indringers. Naast al deze indrukwekkende bezienswaardigheden kun je in Cappadocië ook op avontuur gaan. Geniet bijvoorbeeld van een ballonvaart tijdens zonsopgang, waarbij je een uitzicht hebt over indrukwekkende landschappen. Of ga wandelen in een van de mooie nationale parken in de regio. Je merkt het, Cappadocië mag ook op het lijstje van mooie bestemmingen in Turkije!

Turkije is een veelzijdig land en heeft een heel aantal plekken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Of je nu van strand, natuur of steden houdt: in Turkije zit je goed! Plan nu alvast jouw reis naar Turkije en geniet binnenkort van een onvergetelijke vakantie!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord