Terug naar overzicht

3x uniek logeren in de Provence

De Provence blijft een ware klassieker der klassieker onder de reisbestemmingen. Eindeloze lavendelvelden, wondermooie dorpjes, de typische blauwe en gele kleren in het interieur: de streek is met reden populair bij reizigers. Maar als je jouw volgende verblijf in de Provence toch eens een ander smaakje wilt geven, zit je goed bij deze drie unieke logeertips.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. Zen in een boomhut

In Bonnieux slaap je in Maison Valvert, een fraaie boomhut tussen twee dennentakken, op vier meter hoogte. Maison Valvert is niet enkel voorzien van alle comfort, maar houdt ook rekening met de natuur: voor de bouw werd geen enkele tak afgezaagd of werd geen enkele spijker in de bomen geslagen. Hier slaap je letterlijk tussen de bomen en kom je dankzij de rustige bosrijke omgeving helemaal tot rust. Ontdek meer over dit verblijf.

2. Een paalwoning aan de oevers van de Sorgue

Leven als een nomade, maar dan met het nodige comfort: dat biedt La Coutelière je. Je vindt dit vakantiedomein in Lagnes. Van op jouw terras geniet je van de rust van de Sorgue terwijl je geniet van een deugddoend aperitief. La Douce France op haar best! Meer info vind je hier.

3. Off the grid in Châteauneuf-du-Pape 

In het hartje van de wijngaarden van Châteauneuf-du-Pape liggen de Cabanes van het ecodomein Coucou Grands Cépages, ver weg van de rest van de wereld. Aan de oever van het meer Lionne, of er zelfs op, vind je vijftien hutten midden in de natuur. Hier leef je volledig offline: enkel in het hoofdgebouw is er wifi. De bedoeling? Helemaal relaxen, even weg zijn van het gejaagde dagelijkse leven. Voor wie nog iets extra’s wil, is er de ecohut Utopie, die enkel per boot toegankelijk is. Maak kennis met deze knappe cabanes.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord