Terug naar overzicht

4 redenen waarom cruisen goed voor je is

Cruisen is goed voor mind, body en soul. We sommen vier redenen op waarom ook jij op cruise zou moeten gaan!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. Het geeft je een goed gevoel

Wist je dat het wetenschappelijk bewezen is dat de zee een positief effect heeft op je gemoedstoestand? De golven, de geluiden, de gezonde zeelucht, de rustgevende omgeving, de oneindigheid, de blauwe kleuren, … Al deze elementen die we met water associëren verlagen je stressgehalte en maken je gelukkiger, ook wel ‘blue mind’ genoemd. En waar ben je dichter bij het water dan op een cruise? Veel schepen zorgen er dan ook voor dat je altijd wel ergens zicht op zee hebt. Is het niet vanop je balkon, dan wel vanuit het restaurant, de spa of het zwembad. Komt daar nog eens bij dat het personeel je voortdurend in de watten legt…  Heerlijk, toch?

2. Het maakt je fitter

We kennen allemaal het cliché van de luie cruisereiziger die zich elk dag gretig te goed doet aan het buffet, maar onderzoek leert dat de realiteit anders is. Sterker nog: veel kans dat je op je volgende cruise niet dikker, maar fitter wordt! Zwemmen, yoga, tennis, fitness, wandelen, dansen… Aan boord van een cruiseschip doen we het massaal, zelfs vaker dan thuis. Je doet het bovendien in een bijzondere omgeving zoals in een superdeluxe balzaal of met een beroemde trainer of leraar aan je zijde. Komt daar nog eens het overweldigende aanbod aan gezonde lekkernijen aan boord, en je gaat als herboren weer naar huis.

3. Het maakt je creatief

Als het zicht van 360 graden oceaan je al niet creatief maakt, dan zorgen de talrijke verrijkende workshops die je aan boord van een cruiseship kan volgen daar wel voor. Een tekencursus, leren fotograferen, een poëzieworkshop, kooklessen… Ongeacht of je er thuis tijd voor maakt of hebt, tijdens een cruise zijn er alleen maar mogelijkheden, geen verplichtingen. Is het niets voor jou, dan heb je de volgende dag wel weer een andere uitdaging om aan te gaan. Misschien ontdek je wel een verborgen talent…

4. Het verruimt je horizon

Een cruise is als een miniwereldtrip. Elke keer als je gaat slapen, word je op een nieuwe bestemming wakker en elke keer als je naar buiten kijkt, zie je een nieuw landschap. Er vallen voortdurend andere steden en bezienswaardigheden te ontdekken en bij elke nieuwe halte doe je ervaringen en indrukken op, of dat nu op cultureel, culinair of op sociaal vlak is. Een rondje Europa per schip, het beste van Zuid-Amerika of de eilanden van Azië: je ziet de wereld in een notendop!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord