4 verborgen plekken in Zwitserland

Scroll naar beneden

Geschreven met input van Interhome.

Zwitserland. Misschien niet het eerste land waar je aan denkt voor je volgende zomervakantie. En toch! Er zijn heel wat prachtige plekken te ontdekken. Donkerblauwe meren, mooie steden en indrukwekkende bergen en valleien. De perfecte wisselwerking tussen natuur en steden. Wij geven je graag 4 onontdekte hoogtepunten van Zwitserland.

Fribourg

De stad Fribourg ten westen van Bern, de onofficiële hoofdstad van Zwitserland, is het ontdekken waard. Wij tippen je graag de geheimtip-route. Deze route leidt je langs levendige kleine steden en prachtige merengebieden. De perfect uitgestippelde tocht is een genot voor natuurliefhebbers maar ook voor fijnproevers. Hier eet je de smeuïge Vacherin AOP, de pittige gruyère AOP of een smakelijke fondue op zijn best. 

Prehistorische paalwoningen 

Aan het meer van Biel vind je vijf van de mooiste paalwoning-nederzettingen ter wereld. Ondanks dat ze bedekt zijn onder een dikke sedimentlaag is het de moeite deze te bezoeken. Door middel van de app ‘palafittes guide’ ontdek je welke schatten uit het verleden onder je voeten verborgen zitten. 

Autovrije plekken

Het hooggelegen dal van Melschee-Frutt, het ski- en wandelgebied rondom de Männlichen en de Kleine Scheidegg en Saas-Fee ook wel de parel van de Alpen genoemd. Dat is maar een greep uit het rijke aanbod aan verschillende autovrije plekken in Zwitserland. Verken optimaal deze serene plekken en geniet ten volle van de rust.

Verborgen valleien

Deze valleien verdienen het uit de schaduw te treden van de Zwitserse bergen en éxtra in het daglicht gezet te worden. Achter het lauterbrunnental bijvoorbeeld. Het magnifieke decor van hooggebergte en watervallen spreekt tot de verbeelding. Toch is het een onontgonnen stukje paradijs gebleven want veel toeristen vind je er niet terug. 

Bon, of zeggen we beter Guet’ - is goed op zijn Zwitsers-, wij weten alvast waar onze volgende vakantie naartoe gaat. Het moeten niet altijd de Spaanse costa’s of Italiaanse steden zijn. Ontdek nog meer over Zwitserland en alles wat je moet weten over dit veelzijdige land, of geniet binnenkort zelf vanuit een vakantiewoning in Zwitserland van al deze onontdekte parels.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord