Terug naar overzicht

4x tips voor een onvergetelijke stedentrip naar Madrid

Dit artikel is geschreven met branded content van Transavia.

Ben jij van plan om binnenkort op stedentrip naar de Spaanse hoofdstad Madrid te gaan? Madrid is zeker een aanrader voor een stedentrip. De stad heeft zowel qua cultuur, architectuur en gezelligheid veel te bieden. Ook kun je er snel en gemakkelijk met het vliegtuig komen. Vind de beste vliegtickets bij Transavia en je bent binnen 2,5 uur al in de stad. Hieronder vind je een aantal tips voor als je de stad binnenkort gaat bezoeken!

Plaza Mayor

De Plaza Mayor is het grote plein van Madrid en daarmee het middelpunt van de stad. Zowel veel Spanjaarden als toeristen zitten hier lekker op een van de vele terrassen. Plaza Mayor is een erg groot plein van maar liefst 120 meter bij 90 meter en bestaat al sinds de Middeleeuwen. Dat betekent dat het plein er ook erg mooi historisch uitziet qua architectuur. Het plein is omringd met allemaal mooie historische bogen, die het plein nog meer karakter geven. Je kunt op het plein terecht om heerlijk uit eten te gaan, wat te drinken of gewoon even om je heen te kijken. Ook worden er in de zomer veel concerten gehouden en kun je er het hele jaar door genieten van optredens van straatartiesten. Plaza Mayor is dus zeker de moeite waard om te bezoeken!

Het Koninklijk Paleis

Als je van paleizen houd kan een bezoekje aan het Koninklijk Paleis in Madrid niet ontbreken! Dit paleis ligt aan de Plaza de la Almería en is in de 18e eeuw gebouwd. Tot 1931 heeft de Spaanse Koninklijke familie erin gewoond en nu is het paleis opengesteld als museum. De leukste manier om het paleis te verkennen is tijdens een rondleiding. Tijdens de rondleiding word je uitgebreid geïnformeerd over het leven van vroeger en alle kunst en architectuur van het paleis. Je kunt er genieten van prachtige barokke kroonluchters, indrukwekkende schilderijen, marmeren beelden en nog veel meer. Ook weer een aanrader om te onthouden tijdens een stedentrip naar Madrid!

Vlooienmarkt ‘El Rastro’

Als je van rondstruinen, winkelen en gezelligheid houdt is de vlooienmarkt ‘El Rastro’ een goede optie om te bezoeken. Op deze markt zijn wel meer dan 3500 kraampjes waar je van allerlei dingen kunt kopen. Van eten tot antiek, kleding en souvenirs: op deze markt is er voor iedereen wel wat te vinden. Uiteraard kun je ook hier even wat eten of drinken bij een van de vele terrasjes en barretjes. De vlooienmarkt loopt langs de oudste straatjes van heel Madrid en zien er dus erg pittoresk en authentiek uit.

Fietstocht door het centrum

Veel toeristen kiezen ervoor om het centrum van Madrid per fiets te verkennen. Met de fiets kun je Madrid makkelijk en van dichtbij verkennen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een fiets te huren of een fietstocht te boeken met een gids. Zo kun je de stad verkennen met behulp van een gids die je alles over Madrid kan vertellen. De ultieme manier om meer te komen te weten over deze prachtige stad!

Naast de inspiratie van hierboven is er uiteraard nog veel meer te beleven in de hoofdstad Madrid. Met al deze tips kun jij alvast een stedentrip naar Madrid plannen!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord