Terug naar overzicht

5 x Boston

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Boston is een goed idee! We selecteerden alvast vijf must sees in de stad!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

XV Beacon

Boston is een stad die trots is op zijn geschiedenis en rijke invloeden vanuit het Europese continent. De Beacon Hill-wijk oogt dankzij de vele smalle kasseistraatjes heel pittoresk en geldt als een van de duurdere buurten van de stad. In XV Beacon word je getrakteerd op een mix die bij de meerwaardezoeker in de smaak zal vallen: panelen in mahoniehout, marmeren trappen, ecologische producten, een gashaard in de kamer en een eigen kunstgalerij. Het boetiekhotel ligt op wandelafstand van de grote winkelstraten, parken en toeristische hotspots en is dus een goede uitvalsbasis om Boston te gaan verkennen. Vanaf € 304 per nacht, via www.xvbeacon.com.

Tea Party Ships and Museum

Boston speelde een centrale rol bij de Amerikaanse onafhankelijkheidsstrijd tegen de Britten: de Boston Tea Party was een van de belangrijkste gebeurtenissen die leidde tot de Amerikaanse Revolutie. Het Tea Party-museum brengt je terug naar de 18de eeuw en laat je op interactieve wijze deel uitmaken van het begin van de Amerikaanse vrijheidsstrijd. Als uitsmijter kan je ook de volledig gerestaureerde theeschepen bezoeken en mag je ook daadwerkelijk 'thee' overboord gooien. Een aanrader voor wie de unieke geschiedenis van de stad wilt ontdekken. Ticket: € 24. Via www.bostonteapartyship.com.

Freedom Trail

Wie naar Boston trekt, neemt best ook een paar wandelschoenen mee. De stad beschikt over een uitstekend transportnetwerk, maar staat vooral gekend om zijn compacte indeling en speelt daar handig op in met de Freedom Trail. De wandelroute van zo'n vier kilometer lang gidst je langs 16 belangrijke bezienswaardigheden, waaronder het oudste stadspark van de Verenigde Staten: Boston Common. Meer info via www.thefreedomtrail.org.

Bier

Boston heeft een sterke biertraditie en vooral de vele lokale bieren worden er gesmaakt. Samuel Adams is hét uithangbord van The Boston Beer Company en daarmee ook van de stad. Zoals zo vaak het geval is in Boston, werd ook dit bier vernoemd naar een van de grote figuren in de Amerikaanse Revolutie. Vooral in de wijk Fenway/Kenmore vind je heel veel kelderbiercafés waar je samen met de vele honkbalfans het plaatselijke gerstenat kan uitproberen. Of je kan gewoon een gratis bezoekje brengen aan de Samuel Adams-brouwerij, uiteraard mét degustatie. Meer info via www.samueladams.com.

Faneuil Hall Marketplace

Net achter de historische Faneuil Hall (waar de zogeheten Sons of Liberty voor het eerst hun tegenkanting aan de Engelse overheerser uitspraken) ligt het bruisende Faneuil Hall Marketplace. Wie in Boston wilt shoppen, moet hier zijn: meer dan honderd winkels en kraampjes, van designerkledij tot hebbedingetjes, openen hier dagelijks hun deuren. Aan weerszijden van de kasseiweggetjes vind je straatmuzikanten en -artiesten, terwijl je in een van de vele restaurants jouw honger kan stillen. Meer info via www.faneuilhallmarketplace.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord