Terug naar overzicht

5 x Genève

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? We selecteerden vijf must sees in Genève, een stad met flair.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

La Réserve

Genève mag zich tot de top vijf van duurste steden ter wereld rekenen. Hier vind je ook een van de grootste en duurste hotelsuites ter wereld: de Royal Penthouse Suite van het President Wilson hotel waar je de nacht doorbrengt voor een paar tienduizend euro's. Maar de stad is ook enkele parels van hotels rijk die net iets billijker zijn, zoals het La Réserve hotel met uitzicht op het meer van Genève. Het vijfsterrenhotel is lid van Design Hotels en omringd door een grote park van vier hectaren. Vanbinnen wacht je een modern en elegant gestyled interieur, een fraai uitvalsbasis om van hieruit de stad te verkennen. In het hoogseizoen brengt de boottaxi van het hotel je zelfs naar het centrum. Vanaf € 346 per nacht. 

Bain-Blue 

Je kan niet naast de reusachtige Jet d'Eau kijken in het meer van Genève, een van 's werelds meest beroemde fonteinen. Als de Jet d'Eau in werking is, hangt er maar liefst tweeduizend liter water in de lucht! 's Zomers kan je in het meer zwemmen aan het Bain des Pâquis of aan Genève Plage, 's winters kan je de warmte opzoeken van de vele spa's in de stad. Een toppertje is Bain-Bleu aan Genève Plage, een spa in Oriëntaalse stijl met een hammamparcours, binnen- en buitenbaden, jacuzzi's, whirlpools, massagestralen en allerlei lichaamsbehandelingen. Zen verzekerd! 

Favarger chocolade

Waar anders hoort een chocoladeshop thuis dan in de Chemin de la Chocolaterie? In nummer 2 huist de Favarger chocoladefabriek, een merk dat al in Genève te vinden is sinds 1826 en nog altijd in handen is van dezelfde familie. Een horlogemaker trouwde met de dochter van een chocolademaker en ruilde uiteindelijk de horloges in voor chocolade. De onbetwistbare specialiteit van Favarger zijn de 'avalines': pralines met een delicate mix van chocolade, hazelnoten en amandel die gemaakt worden volgens een geheim recept. De fabriek ligt op 10 kilometer van het centrum aan het meer van Genève.

De stadstuinen

Genève telt maar liefst vijftig parken, goed voor 330 hectare natuur. Ze liggen midden in de stad en vaak ook vlak aan de oevers van het Meer van Genève. Een van de mooiste is la Perle-du-Lac aan de Rue du Lausanne. Je hebt er een fenomenaal zicht over het meer en de haven en bij helder verschijnt ook de besneeuwde top van de Mont Blanc aan de horizon. Parc La Grange aan de overkant van het meer, langs de Quai Gustave Ador, springt er vooral uit omwille van zijn rozentuin. Je vindt er één rozenstruik per vierkante meter in meer dan tweehonderd variëteiten. Voor meer leven in de brouwerij moet je in het Parc des Bastions zijn, waar onder meer de levensgrote schaakborden uitnodigen tot spelen. 

Patek Philippe 

Genève is een stad van de uitvinders. Het wereldwijde web is in Genève gecreëerd (in het CERN) en ook het eerste polshorloge is in Genève uitgevonden door Patek Philippe in 1868, tot op vandaag nog altijd gezien als een van 's werelds meest gerenommeerde horlogemakers. In het museum Patek Philippe in de Rue des Vieux-Grenadiers vind je in totaal bijna 2.000 verschillende horloges, waaronder een heleboel kostbare modellen van het merk van vroeger tot nu. Wie liever koopt dan kijkt, kan terecht in het prestigieuze Salon Patek Philippe in de Rue du Rhône.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord