Terug naar overzicht

5x Beiroet

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Beiroet is een goed idee! We selecteerden alvast vijf must sees in de stad!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Baffa House

Verscholen in het artistieke district van Beirut ligt Baffa House. Het is al meer dan een eeuw de thuisbasis van de Italiaanse familie Baffa, die de treinstations in Libanon liet bouwen. Nog niet zo lang geleden onderging het authentiek gebouw een geslaagde renovatie. Het werd een mix van voornamelijk Midden-Oosterse elementen met steeds een knipoog naar de Italiaanse connectie. De ruime boetiekkamers zijn licht, maar smaakvol ingericht en hebben elk een privébadkamer en airconditioning. Oranje, blauw, groen en geel, de namen van de kamers, verraden het slim ingevuld interieurpalet. Rust en verkoeling vind je dan weer in de stadstuin, ideaal om even te luieren. Iedere dag wordt het ontbijt met Libanese en Italiaanse klassiekers gemaakt: ook hier 100% Libanese gastvrijheid. Meer info via www.baffahouse.com.

Em Sherif

Verwacht je aan een arabeske atmosfeer en smaken in het Em Sherif restaurant, te vinden in het district Ashrafieh. Mireille Hayek, de gepassioneerde vrouw achter het team, laat je mee proeven van de hedendaagse Libanese keuken. Niet alleen de mezze als starter maar ook de hoofdgerechten en desserts worden in fijne food sharing-stijl aan tafel geserveerd. De topgerechten zijn ongetwijfeld de fattoush met aubergine en bourghol banadoura (bulgur met tomatensaus). Een van de culinaire hoogtepunten in het Parijs van het Midden-Oosten! Meer info via www.emsherif.com.

  • James Gallagher

National Museum

Ten tijde van de Libanese Burgeroorlog in 1975, lag het Nationaal Museum pal aan de frontlijn en nadien aan de zogenaamde ‘Green Line’, ook wel de demarcatiezone. Na deze turbulente geschiedenis staat het Nationaal Museum van Beirut er opnieuw als een van de belangrijkste musea in de regio. Met een ruime collectie aan archeologische artefacten van de prehistorie tot aan de middeleeuwen schetst het museum een belangrijke periode uit de Libanese geschiedenis. De belangrijkste collectie dateert uit het Feniciaanse tijdperk, waarbij de bronzen beeldjes uit Byblos en de antropoïde sarcofagen niet te missen zijn. Meer info via www.beirutnationalmuseum.org.

House of Zejd

Dat de kwaliteit van de Libanese olijfolie op en top is, ligt aan het feit dat de oostelijke mediterrane kusten de bakermat zijn van de wilde olijfboom. Verkies je extra virgin olie of toch eentje met een twist? Dan heeft House of Zejd een ruim scala van deze aromatische producten. De olijven, die worden verwerkt tot allerlei producten, groeien in de Akkar-regio in het noorden van Libanon. Zejd gaat zelfs verder dan enkel en alleen olijfolie: het produceert kruidige specerijen, zepen en azijn. Naast een onmisbaar ingrediënt in jouw keuken, is het zeker en vast een origineel souvenir van jouw trip naar Beirut. Meer info via www.zejd.net.

Beirut Art Center

Aan de oevers van de Beirutrivier klopt het kunstig hart van de hippe Libanese hoofdstad. De exhibitieruimte van om en bij de 1.500 vierkante meter is het ideale speelterrein voor hedendaagse kunstenaars, ongeacht hun roots. De tentoongestelde kunst varieert van dans, installaties tot fotografie, en is afhankelijk van de tijdelijke expositie. Bovendien kan je in het auditorium terecht voor concerten en performances door creatieve locals. Meer info via www.beirutartcenter.org.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord