Terug naar overzicht

5x Birmingham

  • Bullring Shopping Centre

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Birmingham is een goed idee! We selecteerden alvast vijf must sees in de stad!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Bullring Shopping Centre

Laat nog wat plaats over in je bagage als je naar Birmingham gaat, want de kans dat je met souvenirs terugkeert is heel groot. De stad telt enkele shopping malls die alleen al om hun merkwaardige architectuur een bezoekje waard zijn, zoals de Great Western Arcade, Mailbox, New Street Station en de Custard Factory. Eén van de meest iconische gebouwen is het Bullring Shopping Centre, waarvan het ontwerp is geïnspireerd door een jurk met lovertjes van Paco Rabanne uit de jaren zestig. In het winkelcentrum huizen meer dan 160 merken en retailers, waaronder de beroemde winkelketen Selfridges, en meer dan 40 restaurants en café's om honger en dorst te lessen. 

Bereid je shoppingtocht voor via www.bullring.co.uk

Carters of Moseley

Birmingham telt vijf restaurants met Michelinsterren, wat na Londen het grootste aantal is van alle steden in het Verenigd Koninkrijk. Het jonge geweld van Carters of Moseley, in een creatieve buitenwijk van de stad, haalde net zijn eerste ster binnen, te danken aan de lichte, moderne gerechten met seizoensgebonden en lokale ingrediënten (waaronder heel veel verse kruiden, fruit, groenten en wild). Hét bewijs dat een sterrenmaaltijd niet altijd pretentieus of ingewikkeld hoeft te zijn. 

Info en reserveren via www.cartersofmoseley.co.uk

Saint Pauls House

Grote hotelketens domineren het centrum van Birmingham, maar er zijn ook uitzonderingen. Het boektiekhotel Saint Pauls House nam onlangs zijn intrek in een oude touwfabriek, pal in het historische juwelierskwartier van de stad. De 34 kamers houden de geschiedenis van het gebouw in eer met industriële accenten (zoals de oranje bakstenen), oude foto's en in het oog springende touwen. De creatieve buzz loopt verder door in de bar en het restaurant van het hotel. 

Vanaf £119 per nacht, inclusief ontbijt via www.saintpaulshouse.com

De kanalen

Wist je dat Birmingham meer kanalen telt dan Venetië? Het zijn er 160 kilometer om precies te zijn. Plaats in overvloed dus om langs het jaagpad te kuieren of te fietsen. Plekjes genoeg voor een picknick langs het water en ook de terrasjes om uit te blazen liggen er voor het rapen. Ga zeker voorbij Gas Street Basin waar veel kleurrijke boten aanmeren. Nog een aanrader: met een rondvaart op de meer dan tweehonderd jaar oude kanalen krijg je stad op een unieke manier te zien. Vertrekken kan op meerdere plaatsen in de stad.

Meer info op de website van de toeristische dienst www.visitbirmingham.com

The Jam House

Elk jaar is Birmingham het decor van om en bij de vijftig festivals, waaronder het grootste free jazz en blues festival van Europa. Hou je liever geen rekening met de festivalagenda, dan kan je haast dagelijks in The Jam House van de levendige muziekscène van Birmingham proeven. Live bands (voornamelijk jazz en soul artiesten) geven er het beste van zichzelf in het drie verdiepingen tellende pand. Eten, drinken, zingen en dansen, het kan er allemaal. 

Meer info op www.thejamhouse.com

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord