Terug naar overzicht

5x Boekarest

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Boekarest is een goed idee! We selecteerden alvast vijf leuke adresjes in de stad.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Epoque Hotel

In Boekarest stijlvol overnachten, dat doe je in Epoque Hotel, een schitterend vijfsterrenhotel in het hart van het centrum vlak bij het Cismigiu Park. De architectuur is uniek en doet denken aan de belle époque. Het hotel is voorzien van een verwarmd zwembad, maar je kan ook relaxen in de sauna of tijdens een deugddoende massage. 's Avonds geniet je van een drankje op het knappe dakterras. Doorheen het hotel word je verrast door opvallende kleuraccenten en kunstwerken. De keuze voor paarsbruine tinten en fluwelen materialen maken van de lounge dan weer een echte eyecatcher. Vanaf € 170, meer info via www.relaischateaux.com.

Caru' cu Bere 

Wil je typisch Roemeens eten in een gezellige sfeer, dan is Caru' cu Bere de juiste keuze. Dit restaurant bestaat al sinds 1879 en is zowel bij locals als bij toeristen populair. Op diverse avonden in de week zijn er activiteiten. Wees dan ook niet verbaasd als er voor je tafeltje een wilde tango gedanst wordt. Vooral vlees is goed vertegenwoordigd op de kaart, maar ook vis en vegetarische gerechten behoren tot de mogelijkheden. Je gaat zeker met een voldaan gevoel de deur uit, want de porties zijn groot! www.carucubere.ro

Parlementspaleis

Het Parlementspaleis van Boekarest is met zijn oppervlakte van 350.000 m² het grootste gebouw in heel Europa. Immens om te bezoeken, dus! Het paleis werd gebouwd in opdracht van Ceausescu. Wist je dat er zelfs een woonwijk werd afgebroken en een klooster werd verplaatst om ruimte te maken voor dit paleis? Lange tijd werd het gebouw het ‘Huis van het Volk’ genoemd, omdat vrijwel het hele volk direct of indirect bezig was met de bouw van het paleis. Bijzonder is ook dat er uitsluitend Roemeense grondstoffen zijn gebruikt. In het Parlementspaleis vind je ook het Nationaal Museum voor Moderne Kunst.

Carturesti Carusel 

Wil je een bijzondere boekhandel zien, dan is Carturesti Carusel de plaats waar je moet zijn. Deze zaak is gevestigd in een van de oude panden in de winkelstraat Lipscani. De boekhandel beslaat maar liefst 6 verdiepingen en er is zelfs een kleine bistro te vinden. Carturesti Carusel heeft allerlei soorten boeken in het assortiment: van stripboeken tot notitieboeken en van romans tot informatieve boeken. Ook kleine cadeautjes en woonspulletjes vind je in de collectie. Verdwaal tussen de marmeren pilaren in de wereld van de boeken en laat je verrassen door dit sprookjesachtige gebouw! Meer info via www.carturesticarusel.ro.

Muzeul NaTional al Satului

Ben je nieuwsgierig hoe Roemenië er in de 18de eeuw uitzag? Tijdens een wandeling door het openluchtmuseum Muzeul Na?ional al Satului kom je dit te weten. Hier vind je diverse huizen, kerken en ambachten zoals die er vroeger ook uit hebben gezien. Naast de permanente tentoonstelling zijn er ook tijdelijke exposities en diverse evenementen met muziek en dans. Meer dan de moeite! Meer info via muzeul-satului.ro

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord