Terug naar overzicht

5x Bologna

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Bologna is een goed idee! We selecteerden alvast vijf must sees in de stad!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Casa Bertagni

Vandaag de dag is Casa Bertagni een knus en karaktervol hotel, maar vroeger was het de privéwoning van de grootouders van hoteleigenaar Guido Vincenzi. Bij de inrichting wou Vincenzi de ziel van de typische architectuur uit Bologna niet verloren laten gaan. Een binnenplein en een imposante trap zijn daar de beste voorbeelden van. Ook kunst speelt een grote rol in Casa Bertagni: sommige stukken komen uit de privécollectie van Vincenzi's grootouders en bepaalde kunstwerken kan je ook aankopen. De kamers zijn vernoemd naar de zeven deugden en werden ingericht met kleuren en elementen die naar de deugd in kwestie verwijzen. Zo vind je in de de kamer van Rechtschapenheid een knappe levensboom als verlichtingsarmatuur en heeft de kamer Voorzichtigheid twee aparte bedden. Op aanvraag organiseert het personeel kooklessen en wijntastings. Vanaf 120 euro per nacht, meer info via www.casabertagni.it 

Galleria Cavour

Wat ooit een verwaarloosd gebouw was, grotendeels vernield tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd in de jaren 50 helemaal gerenoveerd en is vandaag een van de belangrijkste commerciële galerijen in Europa. Wandel door de overdekte winkelstraat Galleria Cavour in het historische stadscentrum van Bologna en neem de geur van geschiedenis en luxeparfums in je op. Je vindt er dertig winkels van iconische merken, van mode tot juwelen, beauty en design. Doen Bottega Veneta, Miu Miu, Fendi en Michael Kors een belletje rinkelen? Dan wordt dit gegarandeerd het hoogtepunt van je citytrip. Meer info via www.galleriacavourbologna.com.

Università di Bologna

Bologna is ook een belangrijke universiteitsstad. De Università di Bologna  is zelfs de oudste nog functionerende universiteit van Europa. Breng een bezoekje aan het Palazzo Poggi, het oude hoofdgebouw dat nog altijd deel uitmaakt van de universiteit, en het Palazzo dell’Archiginnasio, een oude faculteit die nu dienst als museum en bibliotheek waar een half miljoen teksten en zo’n 12.000 manuscripten bewaard worden. Van de centrale binnenplaats tot de hallen, elke ruimte vertelt een verhaal. Zo zijn de muren en plafonds versierd met fresco’s en wapenschilden om studenten te vieren die er cum laude afstudeerden. In het Palazzo huist ook het Teatro Anatomico of het anatomielokaal, volledig opgetrokken in hout. Op de marmeren tafel in het midden werden lichamen destijds voor een publiek gedissecteerd in de naam van de wetenschap. Het theater mag dan wel een kopie zijn  - het origineel werd verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog -  het blijft een belangrijke must see. Meer info via www.archiginnasio.it.

Quadrilatero

Bologna is niet alleen een universiteitsstad, maar ook een culinaire stad. In de middeleeuwen was de Quadrilatero-wijk dé place to be om vis, vlees en allerlei andere verse producten op de kop te tikken en dat is het vandaag eigenlijk nog altijd. Proef van de kazen, wijnen, bieren, vis, tapas en pasta’s in de overdekte Mercato di Mezzo en struin door de autovrije Violo Ranocchi en Via Pescherie Vecchie, waar gezellige osteria’s en kleine winkels elkaar opvolgen. Zittend, staand of wandelend van de lokale lekkernijen, je hebt maar te kiezen. Meer info via www.bolognawelcome.com.

Piazza Maggiore

Geen bezoek aan Bologna is compleet zonder over het Piazza Maggiore gewandeld te hebben, mogelijk het meest gefotografeerde plekje van de stad. Het gezellig drukke plein is omringd door de pracht en praal van enkele belangrijke middeleeuwse bouwwerken. Het Palazzo d’Accursio was ooit de zetel van de hoogste magistraten van de stad, vandaag wordt de kunstcollectie van Bologna erin bewaard. Het Palazzo del Podestà met zijn Torre dell'Arengois dateert van 1200 en is het oudste paleis op het plein. Hier hangt de grootste klok van Bologna. Neem plaats op een van de vele terrasjes, drink een espresso of bestel een lokaal wijntje en geniet van de legendes, de bijzondere sfeer en het mensen kijken. Meer info via www.bolognawelcome.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord