Terug naar overzicht

5x Canberra

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Canberra, de hoofdstad van Australië, is een goed idee voor wie eens weg wil van de betreden paden. We selecteerden alvast vijf must sees in de stad!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Hotel Hotel

Logeren in het hotel met het mooiste interieur ter wereld? Dat doe je in Hotel Hotel in NewActon, het up-and-coming district van Cranberra. Het hotel won die titel in een prestigieuze interieurwedstrijd in Singapore dankzij het indrukwekkend houtwerk aan de muren en het plafond in de inkomhal. Van die 'tunnel van hout' ga je verder naar de foyer via een grote trap, eveneens van gerecycleerd hout. Maar ook de kamers zijn een toonbeeld van stijl. Alle 68 kamers zijn aangekleed met vintage meubels en unieke kunstwerken, sommigen zelfs op maat gemaakt van de kamer waarin ze hangen. De kers op de taart is de ligging van het hotel, op de derde verdieping van een soort verticaal dorp. Hier heb je allerlei leuke extra’s binnen handbereik: een bioscoop, muziek-, boeken- en pop-upwinkels, leuke bars, een binnenzwembad en zelfs een casino. Het is een hippe ontmoetingsplek voor toeristen, kunstliefhebbers, studenten en locals. Prijs vanaf € 118 voor een nacht. Meer info via www.hotel-hotel.com.au.

National Gallery of Australia

Als je maar één museum bezoekt in Canberra, laat het dan de National Gallery of Australia zijn. Het museum ligt aan de oever van het Burley Griffin meer en is misschien wel het belangrijkste kunstmuseum van heel Australië. Je krijgt er zowel nationale als internationale kunst te zien, voornamelijk uit de negentiende en twintigste eeuw. Heel wat bekende namen passeren de revue, waaronder Paul Cézanne, Claude Monet, Roy Lichtenstein, Andy Warhol en Jackson Pollock. Neem ook zeker eens een kijkje bij de afdeling Aboriginal kunst met een omvangrijke collectie eeuwenoude en hedendaagse werken. Hier staat ook het indrukwekkende Aboriginal Memorial dat uit tweehonderd houten palen bestaat, beschilderd door meer dan veertig Aboriginalkunstenaars. Buiten loopt het museum gewoon verder, met een imposante sculpturentuin die uitkijkt over het meer. Het museum is gratis te bezoeken, met uitzondering van bepaalde tijdelijke exposities. Meer info nga.gov.au.

The Cupping Room

Van een klassieke cheeseburger en gerookte zalm tot een popcorn shake en toast met mandarijn: bij the Cupping Room eet je internationale klassiekers maar net zo goed funky Australisch. De naam van het restaurant is een knipoog naar de kamer waarin koffieproevers kopjes koffie beoordelen. De twee wereldkampioenen die de titel van beste barista van de wereld achtereenvolgens wonnen in 2015, 2016 én 2017 bereiden hier eigenhandig jouw kopje koffie, maar eigenlijk is deze fijne bar langs University Avenue vooral beroemd voor zijn lekkere en fotogenieke ontbijten en brunches. Ga zeker eens langs op zaterdagochtend, het favoriete brunchmoment van de Australiërs. Meer info via www.thecuppingroom.com.au.

Old Bus Depot Markets

Geen betere manier om je zondag te spenderen dan de zondagsmarkt in het oude busdepot in het bloeiende Kingston Foreshore district langs het Burley Griffin meer. Het prachtige oude industriële gebouw biedt elke zondag onderdak aan zo’n 200 lokale creatievelingen en ambachtslui. De markt is een populaire plek voor liefhebbers van fijne handgemaakte waren zoals kleding en sieraden maar ook van antiek, boeken, lokaal geproduceerde lekkernijen en specialiteiten. De markt is een heerlijk allegaartje van kleuren, smaken en geluiden. Op sommige zondag krijgt de markt zelfs een centraal thema, zoals design of collector's items. Check de website voor alle info: obdm.com.au.

Aboriginal Dreamings Gallery

Wat betekent het om Australiër te zijn? De Aborginal Dreamings Gallery, in Gold Creek Village in het noorden van de stad, beantwoordt die vraag met kunst van Aboriginals, het eerste volk van het Australische continent.  De galerij is al meer dan dertig jaar een vaste waarde op vlak van authentieke Aboriginal kunst. Je krijgt er allerlei soorten kunst te zien van gevestigde waarden en nieuwkomers uit de meest afgelegen regio’s van Australië: schilderijen op doek, vazen, textiel, houten sculpturen, geweven manden, boemerangs, wapens, didjeridoos en noem maar op. Neem zeker eens een kijkje in de souvenirshop waar je leuke juwelen en kunstwerkjes in handgeblazen glas op de kop kan tikken. Meer info via www.aboriginaldream.com

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord