Terug naar overzicht

5x Frankfurt

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Frankfurt is een goed idee! We selecteerden alvast vijf must sees in de stad!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. Roomers 

Roomers binnenwandelen is een beetje als in de kast van Narnia kruipen. Je komt terecht in een compleet andere wereld waar alles mooi, mysterieus en rustgevend is. Het vijfsterrenhotel ligt in hartje Frankfurt, met een prachtig uitzicht op Main rivier. De lobby, de bar, het restaurant en de kamers zijn cosy chic ingericht en het hele hotel straalt een burleske elegantie uit met donkere natuurtegels en dito luxestoffen. Het idee achter het ontwerp? De creativiteit stimuleren, op elk vlak! Leuk extraatje: er is ook een knaller van een spa, met onder meer Turkse stoombaden en een bubbelbad. Prijs vanaf € 121 per nacht, via www.roomers-frankfurt.com

2. Appelwijn

You love it or hate it, de beroemde en eeuwenoude appelwijn of cider van Frankfurt. Het is een Hessense specialiteit gemaakt van appels, met een alcoholgehalte dat vergelijkbaar is met dat van bier. De appelwijn (lokaal ook wel Stöffche genoemd) wordt talrijk geserveerd in Frankfurt, zowel in gezellige biertuinen als op restaurant. In de wijk Sachsenhausen vind je de meeste traditionele appelwijnbars waar je het drankje geserveerd krijgt in een kruik in blauwgrijze keramiek, maar daarnaast organiseert Frankfurt ook elk jaar een Apfelwein Festival met folklore en muziek. En appelwijn natuurlijk.

Meer info via www.frankfurt-tourismus.de

3. Städel Museum

In het Städel Museum (officieel de Städelsche Kunstinstitute und Städtische Galerie) is zevenhonderd jaar Europese kunst verzameld onder één dak, van de veertiende eeuw tot nu. Niet slecht voor een collectie die als een privéverzameling is begonnen! Je vindt er inmiddels om en bij de drieduizend schilderijen, zeshonderd sculpturen (ook in de tuin), meer dan vierduizend foto’s en ruim honderdduizend tekeningen en prenten. Ga zeker een kijkje nemen bij de indrukwekkende collectie Vlaamse primitieven en Franse impressionisten. Ticket € 14. 

Meer info via www.staedelmuseum.de

4. Frankfurt in vogelperspectief

De Main Tower is een wolkenkrabber van tweehonderd meter hoog met twee uitkijktorens, de perfecte (en enige) plek om Frankfurt vanuit de lucht te bewonderen. Ben je liever beschermd tegen de weerselementen, dan kan je ook van het uitzicht genieten in het restaurant een paar verdiepingen lager. Leuk weetje: de Main tower was de allereerste toren in Europa met een volledige glazen façade. Ticket € 6,50. 

Meer info via www.maintower.de

5. Goethes geboortehuis

Duitslands beroemdste schrijver en poëet is geboren in Frankfurt. Johann Wolfgang von Goethe bracht zijn jeugdjaren door in een statig huis aan de Grosser Hirschgraben. De woning onderging een grondige renovatie na de oorlog maar vandaag ziet het er nog bijna precies zo uit als in de tijd van Goethe, in de typische stijl van de achttiende-eeuwse bourgeoisie. Je kan er onder meer de werkkamer zien van Goethe met de schrijftafel waaraan hij zijn eerste werken neerpende. Ticket € 7. 

Meer info via www.goethehaus-frankfurt.de

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord