Terug naar overzicht

5x Hamburg

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Hamburg is een goed idee! We selecteerden alvast vijf must sees in de stad!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Sir Nikolai Hotel

Kwaliteit en traditie: daar draait het om in Sir Nikolai. Met een unieke ligging tussen het oude deel van de stad en de opkomende, hypermoderne buurt HafenCity, brengt ook dit boetiekhotel een knappe mix van eeuwenoude architectuur met frisse, nieuwe interieurelementen. Zorgvuldig gekozen kunstwerken, vintage tapijten en marmer gaan hand in hand met de nieuw-Amerikaanse stijl die het gebouw uitstraalt. Naast 94 luxekamers heeft het hotel een knappe bibliotheek en patio, beide met open haard. Een van dé pronkstukken van Sir Nikolai is het glazen dak op de patio, dat geopend kan worden en zo uitgeeft op een geprojecteerd kunstwerk. Vanaf 170 euro per nacht, meer info via www.sirhotels.com.

The Table

The Table moet een van de enige restaurants ter wereld zijn waar je geen tafel toegewezen krijgt. Elke gast zit hier immers aan dezelfde, lange tafel die zich een weg door het moderne restaurant baant. The Table draait om menselijk contact: dankzij de unieke inrichting moet het gemakkelijker zijn om een gesprek aan te gaan met anderen en dankzij de open keuken kan je alles wat in de keuken gebeurt op de voet volgen. Chef Kevin Fehling brengt hier het internationale karakter van de stad, dat de tweede grootste haven van Europa heeft, naar jouw bord: verwacht klassieke gerechten met een exotische toets en heel veel creativiteit. Meer info via www.thetable-hamburg.de

Neuer Wall

Wie zich in Hamburg eens wil uitleven en de allernieuwste modetrends wil spotten, moet in Neuer Wall zijn. Hier vind je alle topmerken in één straat: Armani, Joop, Jill Sander, Bulgari, Cartier and Sönnichsen, Hermés en nog veel meer. Van haute couture tot designmeubelen: Neuer Wall heeft het allemaal. Meer info via www.neuerwall-hamburg.de.

Elbphilharmonie

De nieuwste eyecatcher van Hamburg is de schitterende concerthal Elbphilharmonie. De basis van het gebouw werd voorheen gebruikt als opslagplaats voor thee, tabak en cacao en geeft het karakter van Hamburg als handelsstad perfect weer. Het is echter de bovenste helft, die volledig uit glas bestaat, die door zijn speelse vorm met de meeste aandacht gaat lopen. De Elbphilharmonie is ook aan de binnenzijde een pareltje: naast verschillende concertzalen, een hotel, restaurants en een wellness vind je tussen de 13de en de 18de verdieping de Grand Hall, die plaats biedt aan 2.100 personen en akoestisch volledig afgesloten is van de rest van het gebouw. Breng een bezoekje aan de Plaza op 37 meter hoogte, van waar je een panoramisch zicht op de stad voorgeschoteld krijgt. Meer info via www.elbphilharmonie.de

Miniatur Wunderland

In het midden van het historische stadsdeel Speicherstadt vind je Miniatur Wunderland, de grootste modelspoorbaan ter wereld. Een uniek museum, met meer dan 1.000 digitaal gestuurde treinen, 9.250 auto's en honderdduizenden miniatuurboompjes en -figuurtjes. Miniatur Wunderland neemt je mee op wereldreis: je vindt er impressies van Oostenrijk, de Verenigde Staten, Scandinavië, Zwitserland, Venetië en een luchthaven. Ervaar de Matterhorn, Grand Canyon en een indrukwekkend computergestuurd verkeerssysteem in het klein! Voor een ticket betaal je als volwassene 15 euro. Meer info via www.miniatur-wunderland.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord