5x Leuven

Scroll naar beneden
  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Pentahotel

Het Pentahotel opende eind 2014 in Leuven. Ondanks vestigingen over de hele wereld (denk aan Praag, Hong Kong of Wenen) doet het Pentahotel helemaal niet aan als een groot ketenhotel. Een informele sfeer, knap design en een centrale ligging aan het Alfons Smetsplein maken de mix van een bijzonder boetiekhotel compleet. Ook leuk -zelfs voor wie hier niet logeert- is de Pentalounge, de centrale living van het hotel waar je kan genieten van een drankje of een partijtje biljart. Mocht je hier in het weekend overnachten, weet dan dat je op zondag kan genieten van een ontbijt tot 11u en van een late check-out tot 15u.

  • De Hoorn

De oude Stella Artois brouwerij

Op deze plek werd de allereerste Stella Artois gebrouwen. Na 20 jaar leegstand is deze brouwerij nu omgebouwd tot een creatief bedrijvencentrum, met eventlocatie én met twee restaurants. De Hoorn herbergt een "Petit café" voor doordeweeks bezoek, een frisse Stella en een snelle hap. Terwijl het "Grand café" geschikt is voor als het iets chiquer mag zijn: een verfijnde lunch of diner. De Hoorn is gelegen langs de Vaartkom, een buurt waarvan het hype-gehalte sterk toeneemt de laatste tijd.

Bibliotheektoren

De bibliotheektoren is één van de belangrijkste landmarks van Leuven. In 2014 ging de toren opnieuw open voor het grote publiek. Je kan er een tentoonstelling bezoeken, verdeeld over vijf verdiepingen, over de woelige geschiedenis van de Leuvense Universiteitsbibliotheek. Wie de pittige klim van ongeveer 300 trappen voltooit, berikt het balkon van de toren. Van hieruit heb je een uniek panoramisch zicht op de stad.

Het Groot Verlof

Het Groot Verlof is de naam voor de zomeractiviteiten in Leuven. Zoals steeds zijn er in juli en augustus een groot aantal openluchtconcerten, pick-nicks, zomerfilms en straattheater. Nieuw sinds 2015 is "Parklife".  Voor een overzicht van alle activiteiten, raadpleeg de website www.hetgrootverlof.be

Bier, bier en bier

Leuven telt, als hoofdstad van het bier, uiteraard een groot aantal biercafé's. De Oude Markt is nog steeds de place-to-be, maar ook elders in de stad vind je leuke adresjes. The Capital op de Grote Markt is met voorsprong het grootste biercafé met meer dan 2000 bieren op de kaart. Via glazen doorkijkjes in de vloer kan je de indrukwekkende biervoorraad zien en de mechanische bierlift die de flesjes naar boven hijst. In De Fiere Margriet aan het Margarethaplein staan maar liefst 280 verschillende bieren op de kaart waaronder lokale speciaalbieren zoals Wolf, Broeder Jacob, Kessel Blond, Hector en Hof Ter Dormael. 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord