Terug naar overzicht

5x Montréal

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Montréal is een goed idee! We selecteerden alvast vijf leuke adresjes in de stad!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Hotel St. Paul

In het levendige centrum van Vieux-Montréal vind je de Franse grandeur van weleer terug. Hier valt het in Beaux-Arts-stijl opgetrokken Hotel St. Paul meteen op. Het minimalistische interieur, aan de hand van Ana Borrallo, steekt mooi af met deze imposante gevel. Canada‘s natuurpracht is de inspiratiebron: houten meubelstukken, stenen muren en bovenal de bewegingsvrijheid dringen duidelijk de lobby en kamers binnen. De contrasterende kleuren van de kamers worden fraai gebroken met paarse, oranje en goudkleurige zijde en het vele natuurlijk licht. In het restaurant en de bar Hambar kan je terecht voor marktverse gerechten waaronder een fijne Canadese charcuterieschotel en verse vis- en vleesgerechten. Kan jij een betere gateway voor Quebecs Metropolis inbeelden? Vanaf € 124 per nacht, meer info via www.hotelstpaul.com.

St. Viateur Bagel

Al meer dan 60 jaar is deze bagelbakkerij een waar begrip in het historische Joods kwartier van Montréal. Hier houden ze de traditie van de Montréal-style bagels hoog in het vaandel: ze worden steeds op houtvuur gebakken en zijn dunner, zoeter en krokanter dan het gehypete broertje uit New York. De bakkerij verkoopt 24/7, goed voor bijna 85.000 bagels per week! Stap zeker eens binnen en kies je picknickbagel voor in het nabijgelegen Mount Royal Park. Meer info via www.stviateurbagel.com.

La Biosphère de Montréal

Parijs heeft zijn Eiffeltoren, Brussel zijn Atomium en Montréal zijn Biosphère. Wat ooit tijdelijke, in het oog springende bouwwerken voor Wereldtentoonstellingen waren, groeiden stilaan uit tot stadsiconen. Montréals opvallende koepel was het paradepaardje van het Amerikaans paviljoen op Expo 1967. Hij lijkt zo uit een sciencefictionfilm te zijn geplukt. Na een brand werd The Biosphere omgevormd tot het Biosphere Environment Museum waarin op een interactieve manier duurzame en ecologische vraagstukken een antwoord krijgen. Het groene Île Sainte-Hélène, het eiland waarop de koepel werd gebouwd, laat je ontsnappen uit de stadsdrukte van Montréal.

Petite Italie

Klein-Italië, de naam doet het al vermoeden. Na WOII kwamen vele Italiaanse immigranten hier wonen en zo ontstond er een overvloed aan Italiaanse restaurants, kruidenierszaken en birreiras. De extra tocco italiano vind je ongetwijfeld in Marché Jean-Talon, de bekendste boerenmarkt van Montréal. Een groot aantal landbouwers komt er vol passie dagelijks fruit en groenten verkopen. Honger? Dan kan je er aanschuiven voor Canadese pancakes, sandwiches, Québécoise gerechten en - wat had je anders verwacht - Italiaanse pizza.

Boto Bota Spa

Tijdens een citytrip mag je gerust ook eens relaxen en je laten verwennen. Bota Bota - Spa-sur-l’eau - slaagt er in Montréal perfect in om dit plaatje te doen kloppen. Dan hebben we het niet enkel en alleen over de verschillende noords-geïnspireerde wellnessfaciliteiten, maar ook de unieke locatie en design. Op het vasteland en op de oude omgebouwde veerboot geniet je voluit van de uitgebreide spa. Hoewel je uitkijkt over Old Montréal, merk je weinig van de drukte. Over welverdiende rust gesproken! Meer info via www.botabota.ca.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord