Terug naar overzicht

5x Porto

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Porto is een goed idee! We selecteerden alvast vijf leuke adresjes in de stad.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Hotel Teatro

Hotel Teatro heeft zijn naam niet gestolen: het hotel is gevestigd op de plaats waar vroeger het Baquet Theater te vinden was. Het voormalige loket doet nu dienst als receptiebalie en het oude podium werd omgetoverd tot een knappe bar. Dit bruisende hotel pakt uit met een moderne inrichting, sfeervolle inrichting vol designmeubelen. Gouden kleuraccenten zorgen voor de nodige 'chic'. Een van de orgelpunten is het schitterende binnenplein, waar vaak evenementen georganiseerd worden. Hotel Teatro bevindt zich vlak bij de oude binnenstad van Porto, ideaal voor een citytrip! Vanaf € 123 per nacht, meer info via www.hotelteatro.pt.

Mistu

Bij Mistu mag je telkens weer een verrassend menu verwachten. De koks worden geïnspireerd door internationale keukens: van Azië tot Zuid-Amerika. In elk gerecht komt echter een typische Portugese smaak naar voren. Daarmee mag dit restaurant zich uniek noemen in Porto. De inrichting is vrij modern, maar tegelijkertijd ook heel gemoedelijk. Ook voor het interieur is de inspiratie van overal ter wereld gekomen. Wil je de smaak van de maaltijd verdiepen? Neem er dan een glaasje port bij. Meer info via www.mistu.pt.

Cálem 

Als je aan Porto denkt, dan denk je ook aan port. Deze lekkere zoete wijn is misschien wel het belangrijkste kenmerk van de stad. Wil je weten hoe port gemaakt wordt, dan kun je terecht in de wijnkelders van Cálem. Van een ervaren gids krijg je allerlei leuke weetjes te horen en natuurlijk word je tijdens deze tour ook in de gelegenheid gesteld om port te proeven. Wist je dat er niet alleen rode, maar ook witte en zelfs rosé port is? Live fadomuziek maakt je bezoek aan deze wijnkelders helemaal af. Meer info via www.tour.calem.pt

Rua da Santa Catarina 

De Rua de Santa Catarina is waarschijnlijk de bekendste winkelstraat van Porto. Hier vind je namelijk de beroemde boekhandel Livraria Lello. Deze boekhandel is sprookjesachtig mooi. Naar verluidt haalde Harry Potter-auteur J.K. Rowling hier inspiratie voor de Harry Potter-boeken. Ook de rest van de winkelstraat is overigens de moeite waard: je vindt hier tal van gezellige shopjes. In Porto kom je bijvoorbeeld veel tassen en portemonnees van kurk tegen, maar ook handbeschilderde bordjes (de befaamde azulejos) in felle kleuren. Hier vind je vast een leuk souvenir!

Douro River Trip

Waar in Porto je ook gaat, de rivier de Douro speelt een belangrijke rol in de stad. Via de rivier werd en wordt veel port geëxporteerd naar plaatsen over de hele wereld. Tijdens een Douro River Trip zal je dat ook zeker ervaren. Ontdek de stad vanaf het water gedurende een korte rondvaart en bewonder de imposante bruggen. Of ga voor een dagtrip en geniet van een wijnproeverij onderweg. Zit jij straks in de zon op het dek met een lekker wijntje in je hand? Meer info via www.cruzeiros-douro.pt

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord