Terug naar overzicht

5x Rotterdam

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Rotterdam is een goed idee! We selecteerden alvast vijf must sees in de stad!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Mainport

Een rustpunt in het bruisende stadsleven, dat is wat Mainport wil zijn. Zo kan je als gast van dit hotel gratis gebruik maken van de ruime wellness. Sommige kamers zijn zelfs uitgerust met een jacuzzi en privé-sauna, voor nog méér ontspanning. Door de grote ramen heb je zicht op het water en de Rotterdamse binnenhaven. In het Down Under-restaurant ga je op culinaire wereldreis en proef je van specialiteiten uit Argentinië en Japan en alles daartussen. Vanaf € 104 per nacht, via www.mainporthotel.com.

Delfshaven

Rotterdam werd tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest, maar het stadsdeel Delfshaven bleef zo goed als intact. De gezellige wijk was vroeger het Rotterdamse centrum van haringvisserij en jeneverdestilleerderijen, nu vind je er vooral gezellige antiek- en snuisterijwinkels, cafés en restaurants. Gezelligheid aan het water! Meer info via www.historischdelfshavenrotterdam.nl.

Markthal

Heel wat grote steden hebben een markthal, maar die van Rotterdam is toch nog iets specialer dan de rest. Het is niet enkel een plaats waar je meer dan honderd kraampjes, food shops, restaurants en een supermarkt vindt, maar wie omhoog kijkt zal zich verbazen aan de Horn of Plenty (Hoorn des Overvloeds). Het is het grootste kunstwerk van het land en is ook de reden waarom deze martkhal ook wel 'de Sixtijnse Kapel van Nederland' genoemd wordt. Meer info via www.markthalrotterdam.nl.

SS Rotterdam

Rotterdam is een van de grootste havens ter wereld. En in een grote haven horen grote schepen. De SS Rotterdam was vroeger hét boegbeeld van de Holland-Amerika lijn en ligt nu voor anker in de haven. Aan boord vind je onder meer restaurants en hotelkamers en de gangen werden aangekleed in jaren '50-stijl. Wil je de grandeur van dit machtige schip in volle glorie ervaren, boek dan de Rotterdam Compleet Tour waarbij je een kijkje kan nemen in de machinekamer. Ticket: € 12,5. Meer info via www.ssrotterdam.nl.

Architecturale hoogstandjes

In Nederland weten ze wat knappe architectuur is en dat is in Rotterdam niet anders. Het detailwerk van het 17de-eeuwse Schielandhuis en de imposante Laurenskerk worden afgewisseld met hypermoderne kunstwerken als de drie torens van de Rotterdam, de Erasmusbrug, de Markthal of de museumwoningen van de Kijk-Kubus. Je kan deze gebouwen op eigen houtje bezoeken, of voor een city tour of rondleiding kiezen. Meer info via www.rotterdam.info.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord