Terug naar overzicht

5x Saint-Tropez

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Saint-Tropez is een goed idee! We selecteerden alvast vijf must sees in de stad!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Chateaux de la Messardière

Een 19de eeuws kasteel op een heuvel met een panoramisch uitzicht op de wijngaarden van Ramatuelle, de stranden van Pampelonne en de baai van St-Tropez, dat klinkt als een sterrenverblijf. Vijf sterren om precies te zijn. Een gratis pendeldienst voert je naar het privéstrand Tropézina en het stadscentrum van Saint-Tropez, al is er op het vier hectare grote domein van Chateaux de la Messardière voldoende om je zoet te houden. Zo is er een kunstgalerie, een bib, een spa, een zwembad en een gastronomisch restaurant dat zuidelijke gerechten serveert. Elke kamer en suite heeft ook een eigen balkon of tuin. De magie is hier niet ver weg.

Vanaf € 394 per nacht, via www.messardiere.com

Place des Lices 

Rondstruinen, lekkernijen proeven en people watching in Franse Rivièra stijl, terwijl de schaduw van honderd jaar oude plataanbomen je koel houdt. De openluchtmarkt van de Places des Lices in Saint-Tropez is vrij van glitter en glamour en prikkelt alle zintuigen. Vroege vogels doen hier de beste koopjes, in een decor dat sinds de jaren veertig nog bijna niets veranderd is. Het centrale plein is gezellig omringd door casual cafés en restaurantjes.  

L'Opéra

Als het even decadent mag, ga dan naar L'Opéra aan de haven van Saint-Tropez. Het exclusieve restaurant serveert Franse en typische Provençaalse gerechten maar experimenteert ook met specialiteiten uit de rest van de wereld. Aan de muren van het restaurant, dat als een arena is opgesteld, hangen eigenzinnige foto's van een lokale kunstenaar, maar het zijn vooral de dansers en artiesten die op geïmproviseerde podia de show stelen terwijl je eet. De kades en exclusieve jachten op de achtergrond maken het plaatje compleet.

Meer info via www.opera-saint-tropez.com

K-Jacques

Kate Moss, Heidi Klum, Liv Tyler, Hillary Duff en Miranda Kerr: het zijn maar enkele van de beroemdheden die hun liefde voor de sandalen van K-Jacques niet onder stoelen of banken steken.

Zelfs Picasso liep ooit rond met de strappy leren sandalen, geïnspireerd door Romeinse beelden. Het merk heeft zijn roots in Saint-Tropez, in 1933 opgericht door Jacques Keklikian en zijn vrouw. De sandalen worden nog altijd handgemaakt in Frankrijk.

Meer info en online kopen via www.kjacques.fr

Le Club 55

Beroemdheden spotten is niet moeilijk in Saint-Tropez. Een goede locatie is het m'as-tu-vu strand van Ramatuelle, waar Le Club 55 als veruit de populairste strandbar meer dan eens bezocht wordt door de groten der aarde. De bar werd op slag bekend in 1955 toen Birgitte Bardot en Roger Vadim er regelmatig kwamen lunchen tijdens de opnames van And God Created Woman. De cultstatus van Le Club 55 is sindsdien nooit meer verdwenen. Wie tijdens de maaltijd geen VIP in het vizier krijgt kan zijn geluk altijd nog even beproeven op het strand.  

Meer info via www.club55.fr

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord