Terug naar overzicht

5x Singapore

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Singapore is een goed idee! We selecteerden alvast vijf must sees in de stad!

Raffles Hotel

Wat je definitie van luxe ook is, Singapores beroemdste vijfsterrenhotel zet zondermeer de toon. Het Raffles hotel, genoemd naar de stichter van de stad, Sir Thomas Stamford Raffles, opende in 1887 en werd al snel een icoon van luxe. Dat heeft alles te maken met de monumentale koloniale architectuur (het behoort tot de best bewaard gebleven 19e-eeuwse hotels ter wereld), het elegante interieur dat de romantiek van het Verre Oosten tot leven brengt en de feilloze service van wereldklasse. Politici, royalty, Hollywoodsterren, het lijstje van celebrities dat al in het hotel verbleef, is behoorlijk lang. Van beroemdheden gesproken, de charmante Sikh-portier van het hotel is al vaker gefotografeerd dan welke andere portier ook ter wereld. Slaap in één van de royale suites, profiteer van de butlerservice de klok rond, proef er van verschillende geraffineerde keukens, geniet van een uitgebreide afternoon tea en bestel een legendarische Singapore Sling in de Long Bar van het hotel. 

Vanaf € 410 per nacht, via www.raffles.com

Gardens by the Bay

Singapore is een groene stad en voor het bewijs hoef je niet ver te zoeken. Alleen al de Gardens by the Bay, een kunstzinnig park op minder dan vijf minuten lopen van de Marina Bay, is goed voor 101 hectare groen. Het park bestaat uit drie grote tuinen waar je urenlang in kan verdwalen langs exotische plantensoorten van over de hele wereld. Hier vind je ook de supertrees, immense torens van beton en staal waar verticale tuinen over groeien zodat de torens er na verloop van tijd als echte reuzenbomen uit gaan zien. Je kan er niet alleen onder maar ook bovenop wandelen over een lange hangbrug. En als je denkt er overdag alles gezien te hebben, ga dan ook na zonsondergang nog even op pad: na zonsondergang transformeren de tuinen in een spectaculaire, haast magische wereld vol kleur en licht.

Meer info via www.gardensbythebay.com.sg

De 63 eilanden

Weinig mensen weten dat Singapore 63 eilandjes telt die allemaal comfortabel dicht bij het hoofdeiland liggen. Sentosa Island is het grootste en bekendste, waar ook het Universal Studios pretpark ligt. Maar voor wie de drukte liever even achter zich laat en een glimp van het oude en authentieke Singapore op wil vangen, graaft beter nog iets dieper. Enkele aanraders zijn Pulau Ubin, dat na Sentosa het meest bezochte eiland is. Of Pulau Tembakul met zijn hemelse stranden en lagunes, het ongerepte snorkelparadijs Pulau Hantu en St. John's Island met zijn idyllische picknicklocaties. Raadpleeg het bezoekerscentrum (216 Orchard Road) voor de vertrekuren en locaties van de ferry's.

Meer details op de website van de toeristische dienst www.yoursingapore.com

Diner bij kaarslicht en wilde dieren

Zodra de zon achter de horizon verdwijnt, ontwaken de dieren van de nacht, dus waarom niet 's nachts op safari gaan? In Singapore vind je de grootste en de oudste nachtelijke dierentuin in de wereld. Het park beslaat 40 hectare en herbergt meer dan duizend dieren, waarvan dertig procent met uitsterven bedreigd. Panters, leeuwen, tijgers, uilen, reuzeneekhoorns, naast het maanlicht zorgt de subtiele verlichting ervoor dat je ze allemaal kan zien in hun natuurlijke habitat, sommige op amper een armlengte van je verwijderd. Een tram rijdt je langzaam door het park en wie dat wenst krijgt tijdens het dieren spotten een gastronomisch vijfgangenmenu (Indisch, vegetarisch of internationaal) geserveerd bij kaarslicht. Je kan dagelijks op nachtelijke safari van 19u30 tot middernacht.

Meer info en tickets via www.nightsafari.com.sg

ArtScience Museum

Je kan niet naast het ArtScience Museum kijken dat als een gigantische opengevouwen lotusbloem de horizon van de Marina Bay mee tekent. Het museum is vanbinnen net zo spectaculair als vanbinnen. Naast de tijdelijke interactieve zones en exposities opgebouwd rond wetenschap, kunst, technologie, architectuur, media en design verspreid over drie verdiepingen is alleen al de permanente tentoonstelling (FutureWorld - Where art meets science) een must. Je ontdekt er de digitale toekomst in vijftien installaties van enkele van 's werelds grootste creatieve talenten. 

Meer info via www.marinabaysands.com/museum

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord