5x Valencia

Scroll naar beneden

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Valencia is een goed idee! We selecteerden alvast vijf must sees in de stad!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Caro Hotel

Wie op zoek is naar een luxueuze uitvalsbasis tijdens een trip naar Valencia hoeft niet langer te zoeken. Achter de imposante gevel van Caro Hotel schuilt namelijk een designvol boetiekhotel. Het interieurstudio Francesc Rifé toetste de historische eigenheid van het gebouw perfect af met een modern, strak interieur. Iedere kamer is minimalistisch ingericht en biedt je het nodige comfort tijdens jouw trip in Valencia. De gebroken witte, grijze en zwarte tinten zijn symfonisch ingebed in het authentieke karakter van het pand. Je kan eveneens genieten van de gastronomische klasse van het met een Michelinster bekroonde restaurant Sucede. De centrale ligging vervolledigt het rijtje van niet tegen te spreken troeven van het Caro Hotel. Vanaf € 155 per nacht, meer info via www.carohotel.com.

Ciutat de las Arts i les Ciències

In een vijftiental jaar groeide de ‘Stad van de Kunst en de Wetenschap’ uit tot een van de belangrijkste iconen van Valencia. De architect Santiago Calatrava heeft een al even klinkende naam als het complex. In een tijdsspanne van elf jaar werden de zes gebouwen opgetrokken in zijn herkenbare stijl: lange organische en parabolische lijnen in witte materialen. Of je interesse nu bij L’Hemisferic (bioscoop), L’Umbracle (tuin), Agora (eventhal), Museo de las Ciències Príncipe Felipe (wetenschapsmuseum), L’Oceanografic (aquariam) of Palau de les Artes Reina Sofia (operagebouw) ligt, het complex hoort op je to-do-lijstje. Meer info via www.cac.es.

Canalla Bistro

Chef Ricard Camarena laat je meereizen op zijn gastronomische trip rond de wereld. Verwacht je hier dus aan culinaire, eclectische gerechten met wereldse invloeden. De keuken creëert fijne gerechten tot comfortfood, waaronder een sappige Galicische burger. Andere verrassingen op het menu zijn de pad thai met Iberische gehaktballetjes en ossenstaartentaco’s. De gerechten kunnen ook tapasgewijs met elkaar gedeeld worden. De enorme, kunstzinnige varkenskoppen in het trendy en modern interieur zullen ongetwijfeld een van jouw gespreksonderwerpen aan tafel zijn. Meer info via www.canallabistro.com.

Mercado Central

Volgens insiders moet dit een van de grootste overdekte markten in Europa zijn. Gamba’s, olijven, kazen, appelsienen en ander lekkers: wedden dat je instant honger krijgt? De marktkramers en hun waar vullen de hal al bijna een eeuw, een gezellige drukte die nooit lijkt op te houden. Niet zo’n fan van drukke plekken? Dan is het exterieur van het art nouveau-gebouw absoluut een must see. Grappig detail is de groene papegaai (Cotorra del Mercat) die van bovenaf neerkijkt op de markthal.

Street art in Barrio del Carmen

De wijk El Carmen is alles wat je verwacht van een oud centrum van een Spaanse stad: nauwe steegjes, kerkjes en sporen van indringers. Na de Arabieren en de Spanjaarden overheersen nu vooral de graffitikunstenaars. Kleurrijke kunstwerken fleuren de oranje getinte straten op, een mooi contrast tussen het authentieke en het je-m’en-foutisme van de graffitispuiters. De vele terrasjes lessen dan weer je dorst na een street artwandeling of beleef er nadien een zwoele avond met een cerveza of twee.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord