Terug naar overzicht

5x Washington D.C.

Vooruitblikken naar betere tijden? Washington D.C. hoort zeker op jouw verlanglijst! We selecteerden alvast vijf must sees in de stad. 

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

The LINE DC

Diep in de hipsterwijk Adams Morgan opende begin 2018 het hotel The LINE, gehuisvest in een voormalige neoclassicistische kerk. De verschillende eclectische, maar elegante boetiekkamers en suites bevatten samen ruim 3.000 verschillende kunstobjecten en fotografie van uitsluitend vrouwelijke artiesten. Invallend licht en de knalwitte muren worden stijlvol gebroken met zwarte en gouden urban interieurstukken. De standaardkamers kan je upgraden naar een kamer met uitzicht over het district Adams Morgan of over het iconische Washington Monument en Capitol Hill. Je komt de dag door met de Urban Athlete Class, de eigen samengestelde looproutes of met een panoramische yogasessie op het dak. Met de vintage radio - er wordt live radio gemaakt in het hotel! - en in de microbibliotheek relax je dan weer zorgeloos na een dagje Washington D.C. ontdekt te hebben. Vergeet bovendien niet dat je hier heerlijk kan dineren in het restaurant A Rake’s Progress: een hyperlokale blend van Mid-Atlantische ingrediënten op je bord. Vanaf € 195 per nacht. Meer info via www.thelinehotel.com.

Arlington National Cemetery

De glooiende hellingen van Arlington zijn bezaaid met witte zerkjes, een sereen eerbetoon aan de gevallen Amerikaanse helden uit verschillende conflicten. Nog dagelijks worden er gesneuvelde soldaten begraven. Centraal bevindt zich de tombe van de onbekende soldaten, waar meerdere malen per dag de indrukwekkende wissel van de wacht plaatsvindt. Verderop vind je de graven van de in 1963 vermoorde president John F. Kennedy en die van zijn broer, Robert ‘Bobby’ Kennedy. Meer info via www.arlingtoncemetery.mil.

Bluejacket Brewery

Niet België, maar de VS zijn een van de grootste bierdrinkers en -brouwers ter wereld! In de stadsbrouwerij Bluejacket Brewery ervaar en proef je de Amerikaanse kijk op het bierbrouwen. Het beschikt over een productiecapaciteit van 5.000 biervaten, goed voor 20 verschillende ale en lagers en 5 casks (ongefilterd en niet-gepasteuriseerd bier). Op vrijdag en zaterdag worden er in de enorme omgebouwde scheepswerven van de Navy tasting tours georganiseerd. Mocht je vooraf een bodempje willen leggen, dan serveert het gerecht Amerikaanse klassiekers Washington-way: beef, burgers en French fries. Meer info via www.bluejacketdc.com.

National Museum of the American Indian

Op The Mall, het park tussen Lincoln Memorial en Capitol Hill, vind je ruim tien verschillende musea. De architectuur van het National Museum of the American Indian springt het meest in het oog. Het museum belicht de overlevingstocht en de - nog altijd - bedreigde cultuur van inheemse Amerikanen. Natives werden namelijk tijdens en na de Amerikaanse expansie ‘geciviliseerd’ door de Amerikanen: tradities gingen verloren, families werden uiteengerukt en historisch land werd ingepalmd. Meer info via www.americanindian.si.edu.

George Washington Memorial Parkway

Dit is niet zomaar een 40 km lange autosnelweg langs de idyllische Potomacrivier, maar een heus Nationaal Park. De verschillende bezienswaardigheden langs de route maken het een uiterst geschikt roadtrip-dagje vanuit Washington D.C. Hoogtepunten langs de route zijn het voormalig huis van President George Washington (Mount Vernon) en de kletterende watervallen van Great Falls Park, meteen ook het start en eindpunt van de parkway. Ertussenin verveel je alvast niet: de weg loodst je langs het indrukwekkende Iwo Jima Memorial, Theodore Roosevelt Island en het Pentagon. Hit the road!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord