Terug naar overzicht

6x Glamping in België

Hou je van de natuur, maar is na een nacht op een dun matrasje ’s morgens in de sanitaire blok naast Koos en Marja aanschuiven met een rol wc-papier in je hand voor jou de lol er wel af? Ga dan eens glampen: glamoureus kamperen. Safaritenten, boomhutten, woonwagens, paalwoningen… je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt erin logeren. En het kan ook verrassend dichtbij.

  • Sophie Matthys
    TekstSophie Matthys

1. SLOW CABINS

Eenvoudige maar stijlvolle eco cabin in een geheime plek in België.

Glampinggehalte? Queen-sized bed, een badkamer met een warme ecodouche en ecotoilet, een houtkachel, een kleine uitgeruste keuken, houtbqq (buiten) outdoor zitmeubels, spelletjes… alles is aanwezig wat je nodig hebt en niets wat je niet nodig hebt.

Buurmangehalte? 100% privacy aangezien de cabin helemaal alleen staat.

Leuk: Slow Cabins staan op tijdelijke, strikt geheime locaties op maximaal twee uur rijden van de grootsteden (Antwerpen, Brussel, Gent, Luik, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag), dus er is er altijd eentje in de buurt.

Info: Vanaf 175 euro per nacht (laagseizoen) voor een cabin voor twee personen.

www.slowcabins.be

2. Durbuy Adventure Valley

Aan het grootste avonturenpark van het land (Durbuy), ligt een terrein met comfortabele safaritenten waar het met het gezin of met vrienden origineel overnachten is.

Glampinggehalte? Er zijn in de tenten lakens, echte bedden, elektriciteit en een koelkastje.

Buurmangehalte? Het uitzicht op de Ardennen is schitterend vanuit de luxetenten, maar omdat de tenten (een 30-tal) vrij dicht naast elkaar staan, is er is niet zo veel privacy.

Tip: Wil je je reisje nog meer pimpen, ga dan ‘s avonds lekker uit eten bij Wout Bru in le Sanglier des Ardennes in Durbuy centrum.

Info: vanaf 80 euro per nacht per tent.

www.adventure-valley.be

3. Basecamp

Aan het grootste avonturenpark van het land (Durbuy), ligt een terrein met comfortabele safaritenten waar het met het gezin of met vrienden origineel overnachten is.

Glampinggehalte? Zijdezachte lakens en hemelse bedden, ontbijt netjes geleverd aan je tent en aperitieven in de urban bar en streetfood à volonté. That’s what we call glamping!

Buurmangehalte? Je slaapt in de vrije natuur op een privéterrein van 15.000m²

Tip: Gedurende het hele verblijf heb je toegang tot het Durbuy Adventure Park en de hele zomer lang zijn er intieme concerten van grote namen als Gabriel Rios, Novastar, Milo Meskens, Buscemi en Bent Van Looy

Info: vanaf 80 euro per nacht per tent.

www.connections.be

4. Slô

Zeg niet zomaar boomhut tegen de off-grid suspended cabins van Slô: met strakke lijnen en uitgekiende details.

Glampinggehalte? Het minimalistisch, zuivere design geeft een luxueus gevoel. Een onvergetelijke reiservaring.

Buurmangehalte? Er zijn zes hutten, verspreid over een 11 hectare groot bos tussen de Ourthe en de Lessevallei. Aanschuiven voor de douches hoeft niet, want elke cabin heeft eigen sanitair. Centraal in het bos is een glazen serre om groenten en kruiden te telen, samen gezellig te genieten van een kleine maaltijd of kopje thee.

Leuk: De vormen en designs van de cabins zijn een knipoog naar de typisch Belgische huizen: de fermette, de kathedraal en de moderne woning.

Info: Vanaf 150 euro per nacht per boomhut.

www.slo-escape.com

5. Nutchel Forest Camp

Glampinggehalte? Herontdek het plezier van eenvoudige dingen; creëer licht met olielampen en kaarsen, en verwarm je cabin met een houtkachel. De Cosy Cabins van Nutchel gaan perfect op in de omliggende natuur, zonder al te veel te moeten compenseren op comfort (sommige cabins hebben zelfs een hot tub!).

Buurmangehalte? Forest Camp Les Ardennes in Martelange heeft 26 cabins. Rust en duurzaamheid zijn hier geen loze woorden.

Leuk: In het midden van het forest camp ligt de Cosy Chalet: een centrale ontmoetingsplaats met houtkachel waar je terecht kunt voor een drankje. Er is ook een kleine bibliotheek, speelplaats, spelletjes…

Info: Vanaf 220 euro voor twee nachten in de kleinste cabin.

www.nutchel.be

6. Summerglamp

‘Als we nu eens het glampingmateriaal, de lodges en cabanas, die normaal op luxecampings van festivals gebruikt worden, opstellen op idyllische plekken in België en de zomer lang verhuren’, opteerde een slimme event manager en hop, Summerglamp was geboren. Of hoe de coronacrisis mensen creatief maakt.

Glampinggehalte? Van stijlvolle tenten met twee of vier comfortabele bedden, elektriciteit, een afsluitbare kast en een klein terras met buitenmeubilair, tot de bunkhouse, een houten guesthouse.

Buurmangehalte? Er is geen eigen badkamer, dus je zal wel eens een buurman of –vrouw tegen het lijf lopen.

Leuk: Pre-registreer je op de website en boek als eerste.

Info: Een Summerglampverblijf kost vanaf 55 euro pp/per dag voor een tent van twee personen De exacte locaties van deze luxe pop-up camping zijn nog niet bekend, dus volg ze op de voet op www.summerglamp.be.

Glamping buiten België: enkele tips

Nederland: in een stoere yurt in Texel, een elegante safaritent aan zee of gezellig op de boerderij in de bedstee? Nederland heeft honderden leuke glampingmogelijkheden. Check ze op www.glamping.nl.

Frankrijk: Glamping in Frankrijk is bijna synoniem met Huttopia, dat zowat overal in Frankrijk de leukste luxecampings heeft gebouwd. Wil je logeren in een tent, woonwagen, cabane of boomhut? Aan zee, naast een kasteel of in de bergen? Stijl, natuur, rust en comfort zijn gegarandeerd. www.europe.huttopia.com.

Wales: Epic retreats is een site met de vreemdste overnachtingplekken. In het waanzinnig mooie Wales wakker worden in een glazen hut met zicht op het meer of in een hut met open dak naar de sterren kijken, het kan allemaal. www.epicretreats.wales.

Slovenië: Het prachtige Slovenië staat bekend om zijn glamping-infrastructuur. Combineer slapen in een tent of houten hut met heerlijk wellnessen of pittige outdooractiviteiten. Enkele toppers: Forest Glamping Resort Blagus, Vineyard glamping Chateau Ramšak, Maribor en Garden Village Bled aan het prachtige meer van Bled. www.charmingslovenia.comwww.gardenvillagebled.comwww.chateauramsak.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord