8 X de mooiste natuurplekken op een boogscheut van Brussel

Scroll naar beneden

Je hoeft helemaal niet ver te rijden om prachtige plekjes natuur te ontdekken. Het bewijs? Deze acht pareltjes op minder dan vier uur van onze hoofdstad. 

 • Nona Heremans
  TekstNona Heremans

1. Mooiste wandelgebied (L)

 • Op 2u32 van Brussel

De Oost-Luxemburgse regio Müllerthal wordt ook wel klein Zwitserland genoemd. Dat komt omdat het gebied gekenmerkt wordt door spectaculaire rotsformaties, valleien en rivieren. De Müllerthal Trail is een wandelroute van 112 kilometer die de hele regio doorkruist. De route bestaat uit drie grote lussen die elk nog eens opgedeeld zijn in zes etappes. De wandelweg loopt door rotsspleten, langs ­watervalletjes en over schattige bruggetjes en planken­paden. De Müllerthal Trail kreeg ondertussen ook het label Leading Quality Trails - Best of Europe.
Meer weten: mullerthal-trail.lu
Slaapplek dichtbij: B&B White Pearl white-pearl.lu
Eten in de buurt: La Distillerie bourglinster.lu

2. Hipste huisjes

 • Op 1u41 van Brussel

Om écht van onze Belgische Ardennen te genieten, moet je overnachten in een van de hutten van Les Cabanes de Rensiwez. Alle hutten zijn volledig van hout en supergezellig ingericht. Je vindt ze middenin een enorm bos tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize. 
Meer weten: lescabanesderensiwez.be
Eten in de buurt: L’Art de L'étable artdeletable.com

 

3. Gezelligste overnachting

 • op 1u11 van Brussel

Een klein stukje Scandinavië in eigen land, aan de grens met Nederland, dat zijn onze eigen Kempen. Dammhus is een moderne cabin in the woods. Het huis ligt in een 1,8 hectare groot natuurdomein, vlak aan een groot meer. Je kunt er met tien volwassenen overnachten.
Meer weten: dammhus.com
Eten in de buurt: Het Vijverhuis bistrohetvijverhuis.be

4. Origineelste activiteit

 • Op 1u18 van Brussel

Om natuur op een unieke manier te beleven, moet je niet altijd ver reizen. Een van dé hotspots in onze eigen natuur is het belevingsmonument Fietsen door de Bomen in Limburg. Het fietspad is 700 meter lang en loopt letterlijk door de toppen van de bomen. 
Meer weten: visitlimburg.be
Slaapplek dichtbij: B&B de Paenhoeve depaenhoeve.be
Eten in de buurt: Kompanie kompanie.be

5. Rustigste slaapplek (NL)

 • Op 2u30 van Brussel

Rustzoekers kunnen hun hart ophalen in een prachtig natuurhuisje in Tonden, Gelderland. Het moderne huisje staat middenin een privébos van anderhalve hectare groot. Dankzij de grote ramen zit je letterlijk middenin de natuur. Je kunt er met tien personen overnachten en er zijn twee badkamers. 
Meer weten: natuurhuisje.nl
Eten in de buurt: Bello bello.nl

6. Beste wildspotting (NL)

 • Op 2u13 van Brussel

Het nationaal park De Hoge Veluwe in het centrum van Nederland is een van de beste plekken dichtbij om wilde dieren te spotten. Bossen, heiden en zandlandschappen wisselen elkaar af. In het gebied leven zowel machtige edelherten als zeldzame parelmoervlinders en ringslangen.
Meer weten: hogeveluwe.nl
Slaapplek dichtbij: DroomPark Hooge Veluwe droomparken.nl
Eten in de buurt: Délicat delicat.nl

7. Ongerept kustgebied (F)

 • Op 2u25 van Brussel

De Opaalkust in Noord-Frankrijk loopt vanaf de Belgische grens tot Boulogne-sur-Mer. Dit stukje Noordzee is nog een pak rustiger dan onze Belgische volgebouwde kustlijn. De GR120 du Littoral is een kustpad van 175 kilometer waar je onderweg pittoreske dorpjes en prachtige baaien tegenkomt.
Meer weten: france.fr
Slaapplek dichtbij: Evancy Hardelot Equihen evancy.be
Eten in de buurt: L’Atlantic atlantic-delpierre.com

8. Spectaculairste brug (D)

 • Op 3u21 van Brussel

Op drie en een half uur rijden van Brussel sta je in het dorpje Mörsdorf in Duitsland, vlakbij het nationaal park Eifel. Het is in dit dorp dat je de 360 meter lange hangbrug Geierlay vindt, behalve de spectaculairste, ook de langste voetgangersbrug van Duitsland. Voor iedereen zonder hoogtevrees is de hangbrug op 100 meter hoogte een must visit. De brug is 360 dagen per jaar open en levert in elk seizoen een unieke ervaring op. Een bezoekje aan Geierlay is gratis, de parking vlakbij is wel betalend. 
Meer weten: geierlay.de
Slaapplek dichtbij: Hotel Filla Andre filla-andre.de
Eten in de buurt: Hunsrücker Hexenhaus hunsruecker-hexenhaus.business.site

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

 • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
 • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
 • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord