Actie en ontspanning in het hart van de Tiroolse Alpen

Scroll naar beneden
Oostenrijk

Foto: (c) Kitzbuehel Tourismus

Wie enkel tijdens de winterperiode naar de Oostenrijkse Alpen trekt, mist een groot deel van de charme en natuurpracht die de streek te bieden heeft. Ook in de zomer geniet je er van de bergen, van prachtige natuur tot culinaire ervaringen.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

De regio Kitzbühel is een van de populairste winterbestemmingen in Tirol, maar de vier dorpen Kitzbühel, Reith, Aurach en Jochberg vormen ook in de zomer het decor van adembenemende vergezichten over de Alpen. Je kan er dan wel nog niet skiën rond deze tijd van het jaar, maar er valt heel wat te beleven voor de actieve avonturier, de foodie en het hele gezin. Laat je meevoeren naar de charmante regio in Oostenrijk en kies voor een reis vol nieuwe ervaringen.

De streek is vooral geliefd bij wandelaars en fietsers of mountainbikers. Dat hoeft niet te verbazen, want ze beschikt over meer dan duizend kilometer aan wandelroutes, 1.200 kilometer aan fietsroutes voor verschillende niveaus en maar liefst 800 kilometer aan mountainbiketrails. Laat je op sleeptouw nemen door een erkende “hiking host” en verken de natuur met een expert. Bovendien kan je er ook aan trail running doen op speciaal daarvoor aangelegde paden en gaan klimmen op de Via Ferrata.

  • (c) Kitzbuehel Tourismus

Ontdek de verborgen parels in de bergen

Voor de ontdekkingsreizigers onder ons mogen de mooiste plekken van Kitzbühel zeker niet ontbreken. Verscholen in de bergen liggen namelijk twee prachtige bergmeren, het “Blaue meer” en het “Torsee”. Je kan er een leuke dagtocht van maken voor de hele familie en achteraf een verfrissende duik nemen in het water. Vergeet vooral niet om foto’s te maken, want het uitzicht op de bergen is ronduit adembenemend. Wandel daarnaast zeker ook eens naar de alpenbloementuin op de Kitzbüheler Horn, een natuurlijke tuin met 400 soorten alpenbloemen uit de lokale streek én uit de Himalaya Zuagroaste. Aan de kassa van de kabelbaan en bij de toeristische dienst van Kitzbühel kan je een gedetailleerde informatiebrochure verkrijgen voor 3 euro. Zo leer je als natuurliefhebber meteen iets bij over de vele alpenbloemen.

  • (c) Kitzbuehel Tourismus Michael Werlberger

Sportievelingen die even genoeg hebben van de overweldigende bergen, kunnen terecht in de moderne sportinfrastructuren voor een partijtje tennis, indoor klimmen, zwemmen of zelfs een poging tot curling in het Sportpark. Of wat dacht je van een trip terug in de tijd met een sessie boogschieten onder begeleiding van ervaren trainers?

Uitstappen in de buurt voor het hele gezin

Voor avontuurlijke kinderen en hun ouders vind je er het grootste wildlife park in de regio. Het Aurach Wildlife Park ligt op 1.100 meter hoogte tussen de Alpen. Kom een bezoekje brengen aan de meer dan 200 inheemse en exotische diersoorten zoals kangoeroes, lama’s en Tibetaanse yaks. De dieren verblijven in een domein van ongeveer 40 hectare dat zoveel mogelijk hun natuurlijk habitat evenaart en met zo weinig mogelijk gevoel van gevangenschap. Voor kleinere kinderen is er ook een grote speeltuin helemaal in het thema en een kinderboerderij vol konijnen, ezeltjes, geiten en schapen die je mee mag voederen met de begeleiders.

Blijf je langer dan een week, dan kan je je reis vullen met nog verschillende andere uitstappen in de buurt. Bezoek bijvoorbeeld een schnapsdistilleerderij, de vestingstad Kufstein of de provinciehoofdstad Innsbruck. Met de auto ben je verder ook in no time bij de hoogste berg van Oostenrijk, de Gro?glockner. Je hoeft hem natuurlijk niet per se te voet te beklimmen, maar een wandeling aan de top is zeker de moeite waard. Het uitzicht over de streek is er namelijk ongeëvenaard.

De ultieme ontspanning tegen de dagelijkse stress

Mag het een tikkeltje minder zijn? Dan kan je tot rust komen in een van de vier golfclubs of een ontspannende duik nemen in de Scharzsee, het warmste heidemeer in Tirol. Ga je op reis om echt alle spanning van je af te laten glijden, boek dan een dag in een spa- en wellnesshotel in Kitzbühel of neem deel aan een yogales in het dorp. Verras nadien je geliefde met een ritje met paard en kar door de charmante dorpjes voor een romantische toets aan jullie weekendje weg.

  • (c) Kitzbuehel Tourismus

Een culinare ervaring om nooit te vergeten

Vergeet trouwens niet te proeven van de overheerlijke Oostenrijkse keuken. Kitzbühel verrast haar gasten graag met culinaire hoogtepunten en ervaringen om duimen en vingers bij af te likken. Bestel daarom tijdens je verblijf zeker de traditionele klassiekers, zoals een in boter gebakken Wiener Schnitzel, Kaiserschmarrn, een huisbereide cake of een verse aardappelsalade met tuinkruiden en sluit af met een stevige homemade schnaps.

De foodies die graag wat van deze lekkernijen meenemen naar huis kunnen van mei tot december terecht op de plaatselijke food market voor een uitgebreid aanbod aan lokale producten. Heb je al ooit de typische Tiroolse kazen geproefd?

Overnachten zonder zorgen

Overnachten in Kitzbühel doe je in een van de vele gezellige hotels en gastenhuizen. Bijna allemaal zijn het warme chalets in de typische Oostenrijkse stijl, met veel houtwerk, balkons en charmante versieringen. Of je nu een overnachting boekt in het hart van een van de dorpjes of liever wat verder afgelegen in de natuur, je zal steeds met open armen ontvangen worden. Vaak kan je eten in het hotel of gasthuis zelf, maar anders vind je in elk dorp en op de meeste alpen wel een restaurant. Van kleine berghutten waar ze traditionele schotels serveren tot bekroonde toprestaurants met haute cuisine, je komt zeker niets tekort hier.

Wie nu meteen naar Kitzbühel wil afreizen, geniet nog tot oktober 2020 van het uniek aanbod #Sommerfrische2020. Om je vakantie in coronatijden zo aangenaam en zorgeloos mogelijk te maken, zijn de opties om je reis om te boeken en de annuleringsvoorwaaarden nu tijdelijk aangepast. Zo kan je je reis probleemloos omboeken of annuleren tot 48 uur voor aankomst. Deze aanbieding geldt voor alle verblijven van 2 tot 7 dagen. Zo kom je niet voor een administratieve rompslomp te staan als je toch niet op vakantie mag vertrekken. Meer info en details over de aanbiedingen kan je terugvinden op angebote.kitzbuehel.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord