Beleef een wintersprookje in Kitzbühel

Scroll naar beneden

Kitzbühel - een traditionele bestemming met ongelofelijke charme.

Van oktober tot na Pasen kunnen skiliefhebbers hun hart ophalen in Kitzbühel - de stad van de korte afstanden. Je kunt vanaf de berg tot midden in de stad skiën, de Hahnenkamm-lift ligt namelijk op slechts 3 minuten lopen van het 750 jaar oude stadscentrum.

Buiten de skipistes vind je een sprookjesachtig winterparadijs, met zalige langlaufloipes, winter- en sneeuwschoenwandelingen, arrensleetochten of een wandeling door de historische binnenstad. Kitzbühel heeft heel wat fascinerende facetten om te ontdekken.

Time-out in de Gamsstadt

Even bekomen in de Gamsstadt is een heuse belevenis. De combinatie van een gezellige sfeer, Tiroolse gastvrijheid en een gevarieerd sportaanbod staat garant voor puur plezier. De goede bereikbaarheid, talrijke 4- en 5-sterren hotels, met minstens zoveel familiale eetgelegenheden en traditionele pensions garanderen een aangenaam verblijf met verfijnde keuken, variërend van typische huisgemaakte gerechten tot internationale haute cuisine.

Skiën in Kitzbühel - Een passie

In perfecte swing over loipes, in poedervorm over freeride pistes. Wintersporters vinden in Kitzbühel van eind oktober tot na Pasen de beste skicondities. Naast de wereldberoemde "Streif" laten in totaal 233 kilometer aan pistes het hart van menig skiërs sneller kloppen. Het culinaire aanbod varieert van lokale lekkernijen tot gastronomische gerechten in de 60 hutten en bergrestaurants in het skigebied. Daarnaast kunnen gezinnen genieten van de gratis oefenliften in het dal.

Legendarische Streif

Eén woord, één legende: Streif! Je kan je zowel in de winter als in de zomer aan ‘s werelds meest spectaculaire afdeling wagen. Maar wees voorzichtig, als je de sporen van wereldtop downhill-skiërs volgt, moet je een zeer ervaren skiër zijn. De belangrijkste routes van de Streif, zoals de Mausefalle, de steile helling of de Hausbergkante, zijn gemarkeerd als "extreme skiroutes". Plezierskiërs kunnen echter ook hun eigen Streif-ervaring beleven: de "Family Streif" is een meer ontspannen manier om de wereldbeker lucht in te ademen, omdat de moeilijkste stukken niet zijn inbegrepen. Beginners kunnen zich uitleven op de "Mini-Streif", een behendigheidsparcours aan de voet van de Hahnenkamm-afdaling. Een ander hoogtepunt van het skigebied Kitzbühel is de "Ganslernhang". Op een van de laatste klassieke slalombanen van het WK kun je de wereldtop skiërs nabootsen.

Alles behalve skiën

Kitzbühel heeft naast skiën ook andere leuke activiteiten: langlaufen, winter- en sneeuwschoenwandelen, rodelen, schaatsen, curling of trendy nieuwe sporten. Kitzbühel wordt niet voor niets beschouwd als de meest legendarische sportstad van de Alpen. Op de kilometers lange langlaufloipes rond Kitzbühel vind je mooie loop- en wandelroutes: ze zijn makkelijk te belopen en zonder extreme hellingen, maar wel met adembenemende berglandschappen op de achtergrond. Voor wie deze belevenis ook in de winter niet wil missen, biedt Kitzbühel Tourisme begeleide winter- en sneeuwschoenwandelingen naar de mooiste plekjes van Kitzbühel.

Van Tiroler hoed tot muts

De culinaire reis door de regio voert je van traditionele lokale gerechten tot de internationale gastronomische keuken. In de berghutten of traditionele herbergen kan je dagelijkse kost verwachten, terwijl de Haube-restaurants gastronomische hoogstandjes op tafel toveren. De verscheidenheid aan restaurants in Kitzbühel varieert van rustieke herbergen tot bekroonde gastronomische restaurants.

Alpine winkelervaring

Kitzbühel combineert stedelijke flair met Tiroolse gastvrijheid en biedt daarnaast ook exclusieve winkels aan. Het stadscentrum van Kitzbühel staat bekend als de perfecte uitvalsbasis om te winkelen in de Alpen. Internationale merken en Kitzbühel fashion originals zoals Sportalm, Frauenschuh, Franz Prader of Helmut Eder zijn te vinden in de etalages. Daarnaast zijn ook de ambachtelijke bedrijven van Kitzbüheler Gilde van Meesters een bezoek waard.

Meer info kan je hier vinden: kitzbuehel.com.

© Kitzbühel Tourismus | Michael Werlberger

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord