Belgische wijn ontdekken in (Sp)rankelend Hageland

Scroll naar beneden
Vlaams-Brabant

Een Toscane-gevoel, maar dan in het Hageland. Een verhaal van vruchten plukken en succes oogsten, van stille landschappen en knallende kurken. Dat is (Sp)rankelend Hageland.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Voor een heerlijk glas Belgische wijn met een adembenemend decor moet je eind augustus en begin september in het Hageland zijn. De aftrap van (Sp)rankelend Hageland wordt gegeven met de Wezemaalse Wijnfeesten op 29 augustus. De weekends daarna, op 5, 6, 12 en 13 september, verwelkomen de Hagelandse wijnbouwers je op hun wijndomein of wijngaard in Aarschot, Bekkevoort, Geetbets, Holsbeek, Lubbeek, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge.

Fiets of wandel van wijngaard naar wijndomein, proef de lokale wijnen en streekproducten, doe de virtuele QR-tour en geniet van de streek en het landschap. Al een voorsmaakje? Scan deze QR-code en kijk naar het reisverslag van Amaryllis Temmerman:

Logeren tussen de wijnranken

Blijf je liever wat langer in het Hageland? Dan ben je bij onze gastvrije logies zeer welkom. Voor een originele overnachting tussen de wijnranken kan je terecht bij onderstaande wijndomeinen voor een unieke wijnbeleving:

  • Wijndomein Coberger in Scherpenheuvel-Zichem
  • Wijnkasteel Haksberg in Tielt-Winge
  • Wijndomein Danouise in Tielt-Winge

Wil je thuis nagenieten van een Hagelands wijntje en een aangepast streekhapje? Bestel dan de Sprankelend Proefdoos in onze straffe streekhoekjes.

Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn

Meer weten over de Hagelandse wijnregio, de verschillende wijndomeinen, het heuvelachtige landschap, de druiven, geschiedenis en hoe de ijzerzandsteen in de grond mee de smaakt bepaalt? Stap dan zeker binnen in het bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn, Kerkstraat 16, 3111 Rotselaar, T: 016 61 64 40.

Meer informatie over de Hagelandse wijnregio vind je op www.toerismevlaamsbrabant.be/wijn

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord