Terug naar overzicht

Berlijn: Praktische info

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Vervoer

Berlijn telt twee luchthavens: Tegel en Schönefeld. Beide liggen niet zo ver van het stadscentrum, dus het maakt eigenlijk niet zoveel uit waar je heen vliegt. Voor deze reportage in Goodbye vlogen wij met Easyjet, anderhalf uurtje van de luchthaven van Zaventem naar Berlin-Schönefeld. Een ticket koop je al vanaf € 41,79 heen en terug, via www.easyjet.com.

Andere luchtvaartmaatschappijen die je naar Berlijn brengen, zijn Brussels Airlines, Jetairfly en Ryanair. 

Met de trein ben je iets langer onderweg, maar de rit van 6,5 uur kan je in alle rust en comfort doorbrengen aan boord van de internationale ICE of Thalys trein. Meer info op www.nmbs-europe.be.

Ter plaatse

Of je Berlijn nu voor het eerst bezoekt of hier regelmatig terugkeert, de Berlin WelcomeCard is onmisbaar. Voor slechts € 19,5 kan je twee dagen lang onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer. Bovendien geniet je met deze officiële stadspas van korting in meer dan 200 toeristische attracties. Te koop doorheen de stad of vooraf via www.berlin-welcomecard.com.

De metro is ook in Berlijn veruit het handigst om je te verplaatsen. Met de U-Bahn kom je in zowat elke uithoek in de stad. Tip: let ook even op de architectuur van sommige metrostations. Vooral het station Residenzstraße loont de moeite om je pas even te vertragen. Meer info over routes en stations vind je op www.bvg.de/en.

Uber is bij wet verboden in Berlijn, maar je kan de app wel gebruiken om een officiële taxi te bestellen. Handig, want op drukke momenten kan het knap lastig zijn om een beige taxi te pakken te krijgen. Meer info via www.uber.com/berlin.

Nuttige websites

Op de website van de toeristische dienst www.visitberlin.de/nl vind je alle praktische informatie in het Nederlands. Ook op www.citytrip.be vind je heel wat leuke tips om te winkelen, lekker te eten of te logeren. En op de website www.reisroutes.be kan je gratis een stadswandeling downloaden.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord