Terug naar overzicht

Bezoek honderden musea vanuit je luie zetel

  • Guggenheim, Bilbao

Niet iedereen vindt thuisblijven en niksen even gemakkelijk, en zelfs de beste cocooner heeft af en toe eens nood aan prikkels uit de buitenwereld. Maar wist je dat je ook vanuit jouw luie zetel een portie cultuur kan opsnuiven? Google Arts & Culture werkt samen met meer dan 500 musea die hun virtuele deuren voor je openstellen.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Google Arts & Culture is een handige online tool die je meeneemt naar honderden musea over de hele wereld en die je in staat stelt om op een virtuele manier door de verschillende zalen, gangen en tentoonstellingen te wandelen. Je krijgt uitleg over de verschillende collecties, de kunstwerken en tal van info die je als gewone bezoeker ook zou krijgen, en soms zelfs meer. Van het MoMA in New York tot het Van Gogh Museum in Amsterdam en van La Galleria Nazionale in Rome tot het Tokyo National Museum: ze zijn maar een paar muisklikken van je verwijderd. Ook openluchtmusea als Pompeii en natuurparken als Yellowstone kan je virtueel gaan bezoeken. We selecteerden alvast vier must-sees!

Rijksmuseum, Amsterdam

Meer dan 8.000 kunstwerken kan je hier bewonderen, met unieke verhalen over onder meer 'Het Melkmeisje' van Vermeer, waardoor je dichter bij het schilderij staat dan ooit tevoren.

Guggenheim, Bilbao

Een van de meest iconische musea ter wereld, mede omwille van de architectuur. Wandel door het museum tussen indrukwekkende moderne kunst.

J. Paul Getty Museum, Los Angeles

Europese kunst die teruggaat tot in de achtste eeuw: hier vind je tekeningen, sculpturen, schilderijen, manuscripten en foto's. Met reden een van de drukbezochstste musea van de VS!

Museo nacional de antropología, Mexico City

Maar liefst 23 zalen laten je kennismaken met de pre-Spaanse geschiedenis van Mexico. Eeuwenoude artefacten, sommige zelfs uit het Maya-tijdperk, geven je een dieper inzicht in de Mexicaanse cultuurgeschiedenis.

 

Meer info

Wil je zelf op virtueel bezoek langs en in de musea? Check dan zeker Google Arts & Culture!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord