Binnenkijken in de MS Europa 2, ’s werelds beste cruiseschip

Scroll naar beneden

Cruisen, dat is de wereld bekijken vanuit een ander perspectief. Verre landen en continenten ontdekken vanop het water. Oog in oog komen te staan met allerlei fauna en flora. Kennis maken met nieuwe fascinerende plaatsen en culturen. Met het MS Europa 2 cruiseschip krijg je er ook nog eens een adembenemend achtergronddecor bij. Welkom aan boord!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

De luxe van een jacht, gecombineerd met de rust van een klein resort. Klinkt mooi, niet? De MS Europa 2 van de Duitse rederij Hapag-Lloyd wordt met zijn 251 suites tot de kleinere cruiseschepen gerekend en dat is voelbaar aan boord. De suites (goed voor maximum 516 passagiers) hebben bijna allemaal een balkon en binnenin wacht je de ruimte van een vijfsterrenkamer aan land met een apart salonnetje, een luxueuze badkamer en een dressing. Op het tafeltje prijkt naast een mand met fruit ook een halfje champagne. Duval-Leroy, van Belgische makelij. Het is onmogelijk om je niet meteen thuis te voelen. Het cruiseschip is haast een bestemming op zich! Nog een voordeel van een kleiner schip is de vaarroute. De MS Europa 2 vaart de hele wereld rond en komt in havens waarvan je het bestaan vaak niet eens vermoedde. 

Topgastronomie

Belgen houden van lekker eten en laat dat nu net nog een andere troef zijn van de MS Europa 2. Het drijvend zessterrenhotel telt enkele specialiteitenrestaurants (Japans, Italiaans, Frans en Thais) die van topkwaliteit zijn en ook het hoofdrestaurant Weltmeere pakt uit met voortreffelijke meergangenmenu’s en exquise wijnen. Bovendien is er vrijwel altijd een tafel beschikbaar, alweer een voordeel van die kleinschaligheid. De fijnste cognac? Geen probleem. Een uitgebreide gin-tasting? Draaien ze hun hand niet voor om op de MS Europa 2. Het valt trouwens op hoe democratisch de prijzen zijn aan boord. Ook leuk om weten: het personeel bereid zelf de broodjes, soepen, patés en confituren helemaal vers aan boord.

5-sterren-plus in de Berlitz Cruise Guide 2018

Dat de MS Europa 2 het beste cruiseschip ter wereld is, heeft de rederij Hapag-Lloyd trouwens niet zelf uitgevonden. De titel komt van de Berlitz Cruise Guide 2018, zowat de Michelingids voor cruiseschepen. Het schip prijkt al op de eerste plaats sinds het in 2013 te water ging en voor de Berlitz editie van 2018 is dat niet anders. Het schip wordt onder meer geprezen voor de persoonlijke service (voor elke gast aan boord is er ongeveer één bemanningslid), de topgastronomie en de wellnessfaciliteiten. Aan boord heb je dus maar één plicht te vervullen: genieten. 

Meer info via Hapag-Lloyd Cruises

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord