Terug naar overzicht

Boek: Wanderlust USA

In België is het quasi onmogelijk om een stukje echte wildernis te vinden. Een gebied waar je enkel hoort wat de natuur te bieden heeft, waar de pure natuurpracht je overmant en waar je je enorm klein voelt. In de Verenigde Staten is 'the great outdoors' echter een deel van het leven geworden, waar dagenlange wandelingen doorheen niets dan oogverblindende natuur voor het rapen liggen. Het boek Wanderlust USA neemt je mee op de meest legendarische trails in de VS.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Reizen naar de VS mag dan momenteel geen optie zijn, maar natuurlijk kan het geen kwaad om een stukje Amerika in huis te halen en weg te dromen van een trip doorheen de uiteenlopende landschappen die het land te bieden heeft. Bergen, woestijnen, regenwouden, kustlijnen, bossen, vulkaanlandschappen, ... : het is geen wonder dat de VS een topbestemming is voor natuurliefhebbers. Bovendien zorgt de respect voor de natuur en de goede infrastructuur ervoor dat 'the wild' ook echt 'wild' blijft. 

Wil je zelf kennismaken met de mooiste trails die het land te bieden heeft, dan zit je goed bij Wanderlust USA. Het boek maakt deel uit van de Wanderlust-reeks, maar focust zich uiteraard op wandelingen in de VS. Het boek richt zich meteen ook op de meer doorwinterde hiker, met vaak meerdaagse wandeltochten doorheen onherbergzame natuur. Ben je dus een ervaren wandelaar klaar voor een nieuwe uitdaging, dan zal je hier vast heel wat inspiratie vinden voor jouw volgende trip. 

Het boek somt zo'n 50 trails op, de ene al uitdagender dan de andere. Denk bijvoorbeeld aan de mythische Pacific Crest Trail van noord naar zuid in het westen van het land, de Wind River High Route door de bergen van Wyoming, de Kukai Trail op het paradijselijke Hawaï, de Grand Canyon Rim to Rim Trail, en ga zo maar door. Naast een uitgebreide omschrijving van de tocht, krijg je ook handige praktische informatie zoals de beste reistijd, tips voor jouw uitrusting, achtergrondinformatie, aanbevelingen over gelijkaardige tochten in de buurt, info over de fauna en flora, en nog veel meer. Elke trail wordt geflankeerd door wondermooie natuurfoto's die je helemaal doen watertanden van een wandelvakantie in de VS. Met andere woorden: meer dan 300 pagina's als de ideale inspirator voor 'wanneer het weer mag'!

ISBN 9789021577104
€ 37,50

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord