Boetiekhotels in Lapland: portie magie gegarandeerd!

Scroll naar beneden
Nordic

Sterrentellen vanuit het ijsbad van een drijvend hotel, de kindertijd herbeleven in een futuristische boomhut midden in de wildernis, slapen in een bed van ijs of het noorderlicht spotten vanuit een glazen iglo? In Lapland wordt zelfs slapen een unieke belevenis. Nestel je in je warme (of ijskoude) bed en bewonder de wildernis om je heen. 

Het Hoge Noorden spreekt al jarenlang tot de verbeelding. In de zomer kan je er ontsnappen aan de drukte en dagelijkse sleur, in de winter kan het wintersprookje waar je altijd al van droomde eindelijk uitkomen. Voeg daar nog een unieke overnachting aan toe en je verblijf wordt helemaal magisch. Of je nu back-to-basics wilt gaan of net een portie luxe zoekt, bij Nordic ben je aan het juiste adres voor een onvergetelijke ervaring in Lapland, van het ontwaken tot het slapengaan. Hou je bucketlist alvast bij de hand, want hier kan je heel wat dromen afvinken!

Luxe en design op een bedje van ijs

Elke winter opnieuw wachten de bouwers van het Icehotel vol spanning af tot het ijs van de bevroren Torne rivier dik genoeg is. Wanneer dat het geval is, komen kunstenaars van over de hele wereld naar Zweeds Lapland om voorzichtig sculpturen uit de ijsblokken te houwen. Deze sculpturen vormen het interieur van de Art Suites: 12 prachtige kamers die elk jaar volledig opnieuw opgebouwd worden. Wanneer het terug warmer wordt, smelten de sculpturen en wordt het water terug naar de rivier geleid.

  • 1 De Art Suites van het Icehotel zijn adembenemend mooi. ©Asaf Kliger

Ook in de zomer kan je een nachtje in het Icehotel verblijven, want naast het tijdelijke hotel met Art Suites is er ook een vast gedeelte, waarvan de kamers het hele jaar door open zijn. Er is zelfs een Icebar waar je ijskoude cocktails kan bestellen in glazen van, jawel, ijs.

Slapen in kamers van -5°C, met niets dan ijs als interieur… De koukleumen onder ons beginnen er wellicht spontaan van te bibberen, toch valt dat best goed mee: de slaapzakken die je meekrijgt, zijn speciaal gemaakt voor expeditiereizen en kunnen dus temperaturen tot -25°C trotseren. Een muts, wollen sokken en één laagje thermisch ondergoed zijn meer dan voldoende om de nacht door te komen.  ’s Ochtends opstaan is het moeilijkste deel, maar met een warme kom bessensap ben je dat al gauw vergeten.

Ook in het Icehotel verblijf? Boek een 4-daagse shortbreak en beleef deze once-in-a-lifetime ervaring.

Op de eerste rij voor de mooiste lichtshow ter wereld

Het noorderlicht spreekt al jarenlang tot de verbeelding. Reizigers van over de hele wereld komen naar Lapland, meestal met één heel duidelijk doel: het noorderlicht spotten. De besneeuwde landschappen zijn al betoverend mooi op zich, maar het noorderlicht is toch het ultieme hoogtepunt van elke wintervakantie naar Lapland.

  • 2 Het noorderlicht is het hoogtepunt van elke winterreis naar Lapland. ©Mikael Törnqvist

Alle lodges van Nordic liggen midden in de aurorazone, dus de kansen zijn hier optimaal. Samen met een gids glijd je door het winterdecor met een sneeuwscooter of huskyslede, op zoek naar het dansende licht. Ook al kan je erop jagen en zorgen voor optimale omstandigheden, je weet nooit zeker of je het te zien krijgt. Die onzekerheid maakt het net zó bijzonder en magisch. Het stilletjes afwachten, niet wetende of de voorspellingen zullen kloppen… en dan ineens verschijnt een groenblauwe gloed aan de hemel. Dit gaat nooit vervelen!

Schrikt de winterkou je af op om noorderlichtjacht te gaan? Ruil een kamer of chalet van de lodge in  voor een uniek verblijf: een glazen iglo of tipi bijvoorbeeld. Of logeer in een Sky View Cabin in de Northern Lights Ranch, waar je dankzij de locatie en de glazen ramen op de eerste rij zit voor de mooiste lichtshow ter wereld.

  • 3 In de Northern Lights Ranch zit je op de eerste rij voor de mooiste lichtshow ter wereld.

Architecturale boomhutten midden in de wildernis

Droomde je vroeger ook van een boomhut in de tuin? In het Treehotel komen je kinderdromen uit. Zeg trouwens niet zomaar ‘boomhut’, want hier gaat het om echte architecturale parels. Een vogelnest, een spiegelpaleis, of zelfs een UFO die in de bossen is neergedaald en je met een futuristische ladder uitnodigt om een andere planeet te betreden… Niets is hier te gek!

  • 4 Midden in het bos is een UFO neergedaald. Durf jij hier slapen? ©Tiffany Weiss

Hier kom je volledig tot rust. Hoe kan het ook anders met zo’n uitzicht? Overdag kijk je uit op de oneindige Lapse bossen en spot je met wat geluk rendieren of een eland en ’s nachts zie je misschien wel het magische noorderlicht. Welke boomhut je ook kiest, één ding is zeker: ‘room with a view’ wordt hier letterlijk naar een hoger level gebracht.

Gastronomie en wellness met een gouden rand

Wie houdt van verwennerij met hoofdletter V is aan het juiste adres bij het Arctic Bath. Dit drijvende hotel scheert hoge toppen in de lijstjes van meest unieke hotels ter wereld, en dat is volledig terecht. Hier word je ontvangen als koning of koningin. Je badjas, badkledij, slippers en heerlijke wellnessproducten liggen al voor je klaar… Genieten is het enige wat nog rest.

  • 5 Het prachtige hoofdgebouw van het Arctic Bath Hotel bij zonsondergang ©Tiffany Weiss

In het Arctic Bath kan je verblijven op het water of aan land. Welke kamer je ook verkiest, luxueus wordt het zeker. Zelfs op gastronomisch vlak word je in de watten gelegd: in het kleinschalige restaurant maakt de chef een heerlijk 5-gangendiner voor je klaar, geïnspireerd op de seizoenen en met de lekkerste ingrediënten van de streek. Van verse bessen en lokale kazen tot mals rendierenvlees… De Lapse natuur smaakt.

De verwennerij stopt niet bij het avondmaal. Het oorspronkelijke doel van het Arctic Bath was om er  een drijvende wellness van te maken en dat merk je meteen als je hier aankomt. Het hoofdgebouw werd letterlijk gebouwd rond de spa met sauna’s, jacuzzi’s en zelfs een traditioneel ijsbad met water uit de rivier. Na een verblijf in het Arctic Bath voel je je als herboren. Een onvergetelijk verblijf met een gouden randje? Check!

  • 6 Het ijsbad en de jacuzzi's. In het hoofdgebouw staat ontspanning centraal. ©Tiffany Weiss

Geniet tijdens een 4-daagse gastronomische break in het Arctic Bath of combineer deze unieke locatie met een verblijf in het Treehotel.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord