Terug naar overzicht

Caminito del Rey: legendarisch wandelpad langs Spaanse rotswanden

El Caminito del Rey moet een van de meest unieke wandelpaden van Europa zijn. Het pad, in het hartje van Andalusië, werd vroeger ook wel het gevaarlijkste pad ter wereld genoemd maar is na een grondige opknapbeurt een must-do in de regio.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Een stukje geschiedenis

De Caminito is uitgegroeid tot een wondermooi wandelpad, maar werd opgericht met een compleet ander doel. Het pad diende als verbinding tussen de dorpjes El Chorro en Ardales en werd oorspronkelijk gebruikt door arbeiders die aan de waterkrachtcentrales in de buurt werkten. Naarmate de jaren vorderden, raakte het pad in verval en werd het zelfs een cultoord voor avonturiers. Heel wat waaghalzen probeerden het pad toch af te stappen, met heel wat ongelukken tot gevolg.  

toeristische trekpleister

Omdat er ook na de sluiting van het pad ongelukken bleven gebeuren op het pad, besloot de overheid de Caminito del Rey om te vormen tot een mooi wandelpad waar veilig op gewandeld kan worden. Waar mogelijk werden de oude stukken van het pad zoveel mogelijk bewaard, om een idee te geven van de rudimentaire constructie waarop de arbeiders dagelijks hun leven riskeerden. Niet enkel de geschiedenis, maar ook de pure schoonheid van de wandeling heeft ervoor gezorgd dat de Caminito heel populair geworden is bij toeristen. Het parcours brengt je langs steile rotswanden door een kloof honderd meter boven de grond en door kleine tunneltjes naar een prachtig pad door de omliggende natuur. Hoogtepunt van de wandeling is de houten brug, die je naar de andere kant van de kloof brengt. Best eng, maar maak je geen zorgen: dankzij de metalen leuningen en houten afsluitingen ben je helemaal veilig.

Om te voorkomen dat er te veel wandelaars op hetzelfde moment de Caminto del Rey bewandelen, werkt de organisatie met een reserveersysteem. Per tijdstip is slechts een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Dit zorgt ervoor dat je in alle rust en op eigen tempo kan genieten van de ervaring, en dat alles bijgevolg ook veiliger verloopt. 

 

Praktisch

De Caminito del Rey start in Ardales en eindigt in El Chorro. Omdat het pad zo smal is, kan je het maar in één richting bewandelen. Kom je met de wagen, kan je je aan het begin of aan het einde van het parcours parkeren. Een shuttlebus rijdt constant op en af tussen de twee. De wandeling is ongeveer 8 km lang en is voor iedereen met een degelijke conditie toegankelijk. 

Zoals aangegeven is op voorhand reserveren aangewezen, zeker tijdens de drukke zomermaanden. Tickets kosten € 10, reserveren doe je via www.caminitodelrey.info

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord