Coasters & Culture: vier combinaties van pretparken en cultuur

Scroll naar beneden

Geschreven met input van Pretpark aanbiedingen.

Op vakantie met het hele gezin? Dat is ontzettend tof, maar daarbij ontkom je niet aan het sluiten van compromissen. Een locatie die bij ieder gezinslid 100% in de smaak valt, is immers lastig te vinden. Toch zijn er vakantiebestemmingen die het beste van meerdere vakantiestijlen combineren. Wat denk je bijvoorbeeld van deze vier hotspots, waar achtbanen en cultuur vrijwel hand in hand lopen?

  • Unsplash

1. Gaudi & Furius Baco

In Catalonië combineer je de Costa, cultuur en (roller)coasters. Nabij Salou, zo’n 80 kilometer ten zuidwesten van Barcelona, ligt pretpark PortAventura. De Furius Baco, die binnen 3 seconden naar 135 kilometer per uur schiet, is het lokale hoogtepunt voor snelheidsduivels. Een bezoek aan deze achtbaan combineer je moeiteloos met een uitstapje naar Barcelona, met Gaudi’s bijna voltooide Sagrada Familia als één van de hoogtepunten.

2. Pretpark & stadscentrum

Op z’n minst opmerkelijk: het grootste pretpark van Scandinavië ligt midden in de stad. Van de toegangspoort van Liseberg is het minder dan twee kilometer lopen naar het historische centrum van Göteburg. Deze stad aan de Zweedse westkust staat bekend om haar kleurrijke houten huizen, en heeft een imposante haven. Ook imposant is de Balder, een meer dan een kilometer lange houten achtbaan in Liseberg.

3. Weerribben & Walibi

Ditmaal geen cultuur, maar natuur. Walibi Holland is de coaster capital van onze noorderburen en telt meer dan tien hogesnelheidsattracties. Een veertig kilometers noordelijker ligt het oogstrelend mooie Nationaal Park de Weerribben, met het Venetiaans aandoende Giethoorn als wereldberoemde toeristenmagneet. En omdat de Hollanders dol zijn op aanbiedingen, is het supereenvoudig om je trip naar dit pretpark met korting te boeken.

4. Bergtop, topvoetbal & topachtbanen

In Engeland combineer je stad, natuur én pretparkplezier. Vanuit Manchester – een stad die onder meer voor voetbalfans (City of United), muziekfanaten (The Bee Gees of Oasis) én shopaholics interessant is – rijd je in no-time naar Peak District. In dit nationale park vind je het lokale natuurlijke hoogtepunt: Kinder Scout steekt 636 meter boven het aardoppervlak uit. Ongeveer anderhalf uur naar het zuiden is het hoogtepunt voor de plezierzoekende reiziger. Alton Towers is het grootste pretpark van het Verenigd Koninkrijk en biedt vermaak aan jong en oud.

  • Matt Bowden - Unsplash

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord