Terug naar overzicht

Culinair trippen: het Disgusting Food Museum

  • Anja Barte Telin
  • Anja Barte Telin
  • Anja Barte Telin
  • Anja Barte Telin
  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Reizen is voor velen het uitgelezen moment om nieuwe ingrediënten, smaken en recepten te leren kennen. Wie echter een bezoek aan het Zweedse Malmö gepland heeft en zijn grenzen wil verleggen, moet in het Disgusting Food Museum zijn. De naam zegt het zelf: het museum bundelt gerechten die quasi iedereen afschuwelijk zou vinden, maar die in bepaalde gebieden ware delicatessen zijn. En het museum gaat verder dan slakken of spruitjes: wat dacht je van casu marzu (een kaas met maden uit Sardinië), suströmming (gefermenteerde haring uit Zweden), durian (het beruchte slecht ruikende fruit uit Thailand) of geroosterde cavia uit Peru? De oprichters willen met het museum bezoekers aanzetten tot nadenken over hoe ze naar voedsel kijken. Disgust of walging mag dan wel ingebakken zijn in ons DNA, het is ook een cultureel gegeven. Wat voor de ene persoon oneetbaar is, is voor de ander even gewoon als biefstuk. Wil je ook zelf jouw culinaire grenzen aftasten? Groepen die een bezoek brengen aan het Disgusting Food Museum kunnen deelnemen aan het 'Taste one for the team'-event, waarbij je elkaar uitdaagt om bepaalde delicatessen zelf te proeven. Smakelijk! Meer info via www.disgustingfoodmuseum.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord