De 10 meest duurzame steden ter wereld liggen... in Europa

Scroll naar beneden

Elk jaar publiceert de Global Destination Sustainability Movement een ranglijst van 's werelds meest duurzame steden, gericht op het verminderen van uitstoot en bevorderen van duurzaamheid. De top 10 van dit jaar is exclusief Europees, waarbij Scandinavië de leiding neemt.

  • @Pexels - ©Albin Berlin

De ranking

Göteborg, Zweden (94,64 procent), leidt de ranglijst dit jaar, gevolgd door Oslo, Noorwegen (92,46 procent); Kopenhagen, Denemarken (91,73 procent); Helsinki, Finland (90,49 procent); Bergen, Noorwegen (90,15 procent); Aarhus, Denemarken (88,64 procent); Aalborg, Denemarken (87,70 procent); Glasgow, Schotland (87,47 procent); Bordeaux, Frankrijk (87,10 procent); en Stockholm, Zweden (86,74 procent).

  • @Pexels - ©Hauke

Buiten Europa

De hoogst genoteerde niet-Europese stad is Goyang, Zuid-Korea, op de veertiende plaats met 83 procent. De stad, nabij Seoul, boekt jaarlijks vooruitgang op het gebied van duurzaamheid, met initiatieven zoals regenwaterrecycling, uitgebreide parken en een fietsdeelsysteem.

  • @Pexels - ©Siena Ramsey

In België

In België staat Brussel op de 32ste plaats met 76 procent, terwijl Gent (71 procent) en Antwerpen (55 procent) ook scores behalen, maar buiten de top 40 vallen.

Reizigers die duurzaamheid belangrijk vinden bij het kiezen van hun bestemming, kunnen gebruikmaken van de interactieve kaart van de Global Destination Sustainability Movement om steden te controleren op hun inspanningen voor duurzaamheid.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord