De 5 mooiste kastelen van Duitsland

Scroll naar beneden

België mag dan echt een land van kastelen zijn, ook aan de andere kant van onze landgrenzen zijn er enorm veel eeuwenoude burchten, kastelen en chateaus die je zullen omverblazen met hun schoonheid. Ook in Duitsland vind je talloze mooie bouwwerken, waardoor je je bij momenten in een sprookjeswereld waant. We sommen de vijf mooiste voor je op.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Hohenschwangau

Dit kasteel kende een bewogen geschiedenis: na de 16de eeuw verviel het tot een ruïne en nadien werd het door Napoleon Bonaparte nog zwaarder beschadigd. In 1832 werd het door koning Maximiliaan II echter volledig gerestaureerd. De opvallende vierkante torens inclusief kantelen doen het riddertijdperk hier herleven. De ligging middenin de bossen zorgt voor een pittoreske sfeer.

Locatie: in Hohenschwangau, vlak bij Fussen en de grens met Oostenrijk

Paleis van Schwerin

Dit imposante bouwwerk pakt niet enkel uit met een magistrale architectuur, ook de locatie op een eiland midden in een meer kan je moeilijk doordeweeks noemen. Tijdens de 20ste eeuw vond je in het kasteel een school en een museum. Een extra reden om dit kasteel te bezoeken: volgende de overlevering spookt het in het kasteel. Verschillende ooggetuigen zouden Petermännchen, het kasteelspook, hebben zien ronddwalen...

Locatie: in Schwerin, tussen Hamburg en Rostock

 

Burg Eltz

De romantische Moezelstreek staat gekend voor de vele kastelen die je er vindt, en Burg Eltz moet zowat het mooiste zijn. Burg Eltz dateert uit de 12de eeuw en is sindsdien zo goed als onveranderd gebleven: binnenin vind je nog een deel van de originele meubels en de buitenzijde bleef gespaard van oorlog en vernielingen. De bosrijke en heuvelachtige omgeving geven je het gevoel dat je afgesloten bent van de rest van de wereld, wat het kasteel extra speciaal maakt. Een ware parel dichtbij!

Locatie: Wierschem, vlak bij Koblenz in het westen van Duitsland.

Hohenzollern

Als het op kastelen met schitterende locatiekeuzes aankomt, moet Hohenzollern zowat de nummer één van Duitsland zijn. Het kasteel bevindt zich namelijk op de top van de 855m hoge Zollernberg en kijkt kilometers ver uit over de omliggende vlaktes. Ook qua architectuur stelt Hohenzollern niet teleur: de vele torens, de hoge muren en opvallende combinaties van kleuren en materialen maakt dit een absolute must-see. Binnenin is het kasteel minstens even mooi: het museum stelt tal van schatten tentoon, inclusief kronen van Pruizische koningen en tal van historische artefacten. 

Locatie: Zuid-Duitsland, op een uur van Stuttgart

Neuschwanstein

Eindigen doen we met de absolute crème de la crème onder de Duitse kastelen. Neuschwanstein is niet enkel het meest gefotografeerde gebouw in Duitsland en een van Europa's populairste toeristische plekken, het kasteel vormde naar verluidt ook inspiratie voor Walt Disney en het kasteel van Doornroosje. Dit kasteel diende als tweede verblijf voor Lodewijk II van Beieren en is binnenin even mooi als aan de buitenkant. Denk aan indrukwekkende luchters, schilderijen en typische 19de-eeuwse grandeur.

Locatie: Fussen, vlak bij de grens met Oostenrijk

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord