Terug naar overzicht

De beste fietsroutes van Nederland

Geschreven met branded content van Bibliotrek.be

Er zijn verschillende fietsroutes in Nederland die je echt eens gehad moet hebben. Denk aan Friesland, de Betuwe of het Groene Hart gelegen in Zuid-Holland. Geen probleem! Er zijn fietsroutes beschikbaar door heel Nederland. Bij Bibliotrek fietskaarten kun je de leukste fietsroutes vinden, waarbij je op een inspannende manier Nederland kunt verkennen. Er is voor iedereen wel iets leuks te vinden!

  • © Pexels - On Shot

De veluwe

Tijdens deze fietsroute ga je op avontuur en verken je de prachtige Veluwe op de fiets. Je fietst door grote bossen en gezellige dorpjes. Misschien kom je wel de Nederlandse Big Five tegen, zoals de ree en het edelhert. Vooral 's ochtends vroeg heb je de beste kans om ze te zien, wanneer ze op zoek zijn naar eten. Je kunt je fietstocht afwisselen en een bezoek aan Apeldoorn of het Airborne Museum brengen. Nadat je de hele dag op de fiets hebt gezeten kun je ontspannen in de comfortabele Bilderberg Hotels.

Overijssel en Bentheim

Een mooie combinatie van Nederland en Duitsland kenmerkt deze fietsvakantie. Je gaat op avontuur in het mooie landschap van Overijssel en fietst naar het graafschap Bentheim, net over de grens, waar je een aantal prachtige kastelen en gezellige stadjes kunt bezoeken. Tijdens de route kom je langs verschillende landschappen, zoals het Vechtdal en het bosgebied Springendal. Vroeger was er in dit gebied een grote textielindustrie die ontstond aan het einde van de 19e eeuw. Tijdens de reis kun je meer te weten komen over de oude Duitse textielstad Schüttorf.

Het originele Fietserpad

Het originele Fietserpad is een bekende fietsroute die al sinds 1998 bestaat. Deze route gaat van Zuid-Limburg naar de Waddenzee en heeft geen bewegwijzering. Mensen die graag langere fietstochten maken door natuurgebieden zijn dol op deze route en noemen het ook wel het 'Pieterpad voor fietsers'. In 2021 hebben ze het originele Fietserpad uitgebreid met een tweede route die de tegenovergestelde richting op gaat, van de Waddenzee terug naar Zuid-Limburg. Hierdoor is het hele 'nieuwe' Fietserpad nu 1190 kilometer lang en verdeeld in 19 dagetappes.

Zuiderzeeroute

Let op: Als je van plan bent om over de beroemde Afsluitdijk te fietsen in de LF Zuiderzeeroute ('Rondje IJsselmeer'), moet je nog even wachten tot 2025. Fietsers mogen er momenteel niet overheen. Gelukkig zijn er twee andere mogelijkheden: je kunt een andere route nemen en de Waddeneilanden bezoeken, of je kunt gebruikmaken van de gratis fietsbus. De rest van de route is ook de moeite waard, dus je kunt hem dit jaar gerust fietsen en later, na de heropening van de Afsluitdijk, nog een keer doen! De Zuiderzeeroute biedt prachtige landschappen tussen de weilanden en interessante historische dorpen en steden. Je fietst niet alleen door Hindeloopen, maar ook door Amsterdam. Juist deze afwisseling maakt deze fietsroute zo leuk.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord